Persoanele care petrec mai mult de patru ore pe zi în fața micului ecran trăiesc mai puțin decât cele care se uită la TV pentru o perioadă mai mică de timp, este concluzia unui studiu australian dat publicității ieri, informează AFP.
„În raport cu persoanele care se uită la televizor mai puțin de două ore pe zi, cei care stau în fața micului ecran mai mult de patru ore zilnic se confruntă cu 46% mai multe riscuri de a muri ca urmare a unor patologii diverse“, a spus David Dunstan, cercetător la Institutul pentru diabet și maladii cardiace din Melbourne.
Astfel, persoanele respective „se confruntă cu riscuri cu 80% mai mari de a suferi de boli cardiovasculare“, a declarat unul dintre autorii studiului, publicat în jurnalul American Heart Association.
Nu programele în sine sunt nocive pentru sănătate, ci faptul că persoana care le urmărește petrece o perioadă foarte mare de timp așezată, având mușchii imobilizați și împiedicându-și corpul să asimileze corect zahărul și grăsimile, au precizat cercetătorii.
Aceste concluzii au fost trase la încheierea unui studiu cu durata de șase ani referitor la obiceiurile TV a circa 8.800 de australieni. Aceștia alocă, în medie, circa trei ore pe zi vizionării de emisiuni TV.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane