Vopsirea regulată a părului cu produse chimice poate afecta grav sănătatea firelor de păr. Acestea se subțiază, se rup mai repede, iar podoaba capilară își va pierde volumul și strălucirea naturală. Dacă totuși vrei să îți schimbi nuanța părului, încearcă vopseaua naturală, care îți protejează firul de păr și acționează precum o mască protectoare, informează motherearthnews.com.
Tratamentele din plante pentru vopsirea părului acționează însă progresiv. Tocmai de aceea ele vor fi aplicate cu regularitate, până la obținerea nuanței dorite.
Vopseaua de păr obținută din ceaiuri de plante nu decolorează. Ea poate doar să deschidă nuanța naturală. Deci, dacă dorești o schimbare radicală a culorii părului, tratamentele naturale de vopsire nu vor oferi rezultatele așteptate.
Mai mult, odată întrerupt tratamentul natural, nuanța obținută va dispărea după mai multe spălări. Pentru a se păstra, tehnica va fi repetată săptămânal.
Mușețelul este un colorant natural ideal pentru blonde. Dacă îl vei folosi cu regularitate, vei obține o nuanță mai închisă și strălucitoare pentru părul tău. Adaugă în apa clocotită flori de mușețel și acoperă cu o farfurie. După 30 de minute, vei obține un ceai concentrat, ideal pentru schimbarea culorii părului tău.
După baia obișnuită, clătește părul curat, de 15 ori, cu ceaiul obținut. Nu clăti părul decât după o oră și jumătate, cu apă caldă, fără șampon.
Tot pentru blonde, ceaiul de gălbenele are același efect. Lămâia poate fi folosită și ea cu succes pentru a obține o nuanță strălucitoare și mai închisă a părului. Specialiștii recomandă expunerile solare după aplicarea tratamentului, pentru hrănirea firului de păr. Pentru brunete, pudra de henna, o plantă care provine din zonele tropicale ale Africii de Nord, este tratamentul ideal pentru acoperirea firelor albe sau intensificarea culorii.
Tratamentele îndelungate cu henna oferă o tentă roșcată părului. Pentru păstrarea culorii închise, folosește pudra de henna în combinație cu mușețelul. Amestecă pudra cu ceai concentrat de mușețel și puțin oțet. Pentru a obține o pastă, adaugă și apă fiartă și masează scalpul jumătate de oră.
Se acoperă părul cu o pungă de plastic și se lasă să acționeze masca cel puțin 30 de minute. Cu cât nuanța părului este mai închisă, cu atât timpul de acțiune al tratamentului va fi mai îndelungat.
Clătește cu apă din abundență și lasă părul să se usuce în mod natural. Expunerile solare intensifică nuanța obținută, iar părul își va recăpăta strălucirea naturală.
Salvia este și ea o plantă potrivită pentru brunete. Este ideală pentru acoperirea firelor albe.
Fierbe salvia uscată în apă timp de 30 de minute. După spălarea cu șamponul obișnuit, se clătește părul de 15 ori cu ceaiul obținut. Așteaptă 20 de minute pentru ca amestecul să își facă efectul, după care poți clăti cu apă caldă.
Tratamentul cu salvie va fi aplicat săptămânal pentru a obține o culoare intensă. După obținerea primelor rezultate, se recomandă folosirea lunară a colorantului natural. Aninul negru, un arbore întâlnit în țara noastră pe malurile râurilor și în solurile umede, este și el un colorant natural perfect. Poate fi folosit pentru obținerea unei nuanțe mai închise, în cazul blondelor și al roșcatelor, și pentru acoperirea firelor albe.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane