Compania Nintendo a dat lovitura cu noul joc Pokemon Go, acțiunile sale crescând cu 50% de la lansarea aplicației în SUA, Australia şi Noua Zeelandă. Jocul este varianta modernizată pentru smartphone pentru vechile jocuri de pe gameboy sau alte console. Pokemon vine de la Pocket Monsters, monștri de buzunar.
În România jocul nu a ajuns pe cale oficială, ci descărcarea se face neoficial, aplicația fiind gratuită. Ideea jocului este că în mod virtual, ca niște holograme, îți apar când privești ecranul telefonului diverși pokemoni prin casă, în baie, pe picior, pe stradă, în parc și tu trebuie să-i capturezi. Faza următoare este că poți să te „bați”, via telefon, cu alți stăpâni de pokemoni. Dacă o să vedeți pe stradă sau prin parcuri adulți care se luptă cu telefoanele, să știți că e de la pokemoni.
Nebunia care a cuprins planeta a generat și situații hilare: la Muzeul Holocaustului din New York se găsește un anumit fel de pokemoni ceea ce a dus la o avalnșă de vizitatori care căutau să-i prindă pe monștri. Departamentul de Stat a anunțat că în unitățile militare nu se ascund pokemoni și a cerut tinerilor să nu mai încerce să escaladeze gardurile.
Mai mulți copii s-au rătăcit într-o mină părăsită în căutarea pokemonilor.
În România puteți colecta pokemingi la Muzeul Țăranului Român, la Antipa, pe Kiseleff se găsesc căluți de foc(foto mijloc), la Statuia Aviatorilor este GYM, locul unde pokemonii tăi se pot bate cu alți pokemoni, după ce, în prealabil, i-ai antrenat.
Un tânăr care când era mic și-a dorit un gameboy iar părinții n-au putut să i-l cumpere, acum pe smartphone-ul pe care îl are toată lumea își poate îndeplini dorința.