Migrenele supărătoare sunt cauzate de un dezechilibru chimic la nivel cerebral. Afecțiunea poate fi tratată cu succes în mod natural, folosind cåteva metode care nu sunt nocive și asigură confortul dorit. Migrenele sunt adesea însoțite de febră, transpirație abundentă, amețeli sau senzații de vomă, iar orice zgomot poate fi supărător. Ghimbirul, utilizat sub formă de suc, infuzie sau pulbere, are proprietăți analgezice și calmante, informează ehow.com.
Băile fierbinți sunt și ele un remediu natural împotriva migrenelor. Seara, înainte de culcare, masajul tåmplelor în timpul unei băi fierbinți alină durerea și ajută la o bună vascularizare.
Cåteva minute de liniște într-o cameră fără zgomot, cu o compresă rece pe frunte, sunt eficiente pentru tratarea durerilor de cap. Încearcă să te așezi pe un pat moale sau pe o pernă pufoasă, dar capul va fi menținut mai sus decåt trupul.
Somnul este cel mai indicat remediu pentru combaterea migrenelor, și nu atåt cel de zi, cåt somnul de noapte. Uleiurile esențiale de eucalipt, rozmarin și mentă sunt și ele folosite pentru calmarea durerii.
Uleiurile esențiale, adăugate în apa fierbinte de baie, înlocuiesc cu succes medicamentele în exces pentru tratarea durerii, care sunt ineficiente după o anumită perioadă.
Masajul calmant, realizat de o persoană specializată, îți ia durerea cu måna și ajută la relaxarea completă. Acupunctura s-a folosit din cele mai vechi timpuri în China pentru îndepărtarea durerilor punctuale și este și ea un remediu natural pentru îndepărtarea migrenelor.
Uleiul volatil de captalan, o plantă care crește în Romånia în zona alpină, este folosit în medicina naturistă pentru efectele sale calmante.
Vitaminele sunt vitale
Alimentația joacă un rol esențial în tratarea și evitarea migrenelor. Alimentele bogate în vitamina B2 și magneziu sunt esențiale pentru vitalizarea organismului.
Laptele, ouăle, carnea slabă, zarzavaturile și fructele nu vor lipsi de la nicio masă. Cafeaua consumată în exces, pe stomacul gol, țigările și alimentația bogată în grăsimi sunt principalii factori ai apariției cefaleelor și migrenelor.
Pentru evitarea lor se recomandă o alimentație corespunzătoare, echilibrată și bogată în vitamine. Prunele, bananele sau nucile vor fi consumate după fiecare masă sau chiar între mese, pentru că ele conțin magneziu, eficient împotriva durerilor supărătoare de cap. Laptele cu cacao de dimineață este foarte important pentru organism. Acest mic dejun asigură organismului necesarul zilnic de magneziu pentru evitarea migrenelor.
Spanacul și soia sunt și ele indicate în tratamentul natural împotriva durerilor. Hidratarea este esențială, deci nu uita să consumi cel puțin doi litri de apă zilnic.