Atunci cånd temperatura crește afară, este posibil să apară diverse neplăceri de sezon.
Pentru a le trata află cåteva remedii necostisitoare și destul de la îndemånă, pe care le-a evidențiat rd.com, citat de ziare.com.
Acestea nu trebuie însă folosite în cazul în care suferi de anumite boli, ești însărcinată, alăptezi sau iei medicamente (chiar pilule contraceptive sau antidepresive) deoarece pot interacționa într-un mod nedorit.
În aceste cazuri, cel mai bine este să ceri sfatul unui medic pentru problemele de vară.
1. Arsuri de soare
Oțetul conține acid acetic, una dintre substanțele componente ale aspirinei. Acesta ajută la alinarea durerii provocate de arsurile solare, a måncărimilor și inflamațiilor. Udă un șervețel de hårtie cu oțet alb și pune-l pe zona care te deranjează, ținåndu-l acolo pånă se usucă. Repetă dacă este nevoie.
2. Erupții cutanate provocate de căldură
Pentru acestea poți să îți dai cu o soluție făcută din apă și cåteva lingurițe de bicarbonat de sodiu sau să aplici direct praful de bicarbonat. Acesta este un remediu vechi, știut de multe bunici din țări diferite. După cåteva ore clătește-te, șterge-te și aplică din nou.
3. Bătături
Curăță zona în care au apărut cu apă și săpun, iar apoi unge-te cu un gel pe bază de aloe vera și acoperă cu un plasture. Asigură-te însă că gelul este cåt mai natural deoarece multe produse care conțin această substanță au și alte ingrediente, cum ar fi alcool.
4. Mușcături de insecte
În loc să te scarpini mai bine pui o picătură sau două de ulei de piper pe mușcătură. Se găsește mai greu, însă are un efect benefic stimulånd circulația și răcind zona.
5. Tăieturi și zgårieturi
În aceste situații, important este să oprești sångerarea și să cureți rana pentru a preveni apariția unei infecții. Apoi, indicat ar fi să aplici un antibiotic după recomandarea doctorului, însă o alternativă o constituie și mierea. Aceasta are proprietăți antibacteriene și mai multe studii au demonstrat că grăbește vindecarea unei răni.
6. Iedera otrăvitoare
Dacă te-ai atins de o iederă otrăvitoare spală-te cu apă și săpun în cazul în care îl ai la dispoziție sau măcar cu apă pentru a îndepărta rășina (o substanță cunoscută și sub denumirea de urushiol). Apoi, caută cåteva frunze de patlagină, spală-le, zdrobește-le ușor și pune-le pe zona afectată. Acestea conțin alantoină, o substanță care are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene.
7. Păr uscat și friabil
Soarele și apa de mare sau piscina fac ca părul tău să arate mai uscat pe timp de vară. Remediul constă în avocado. Curăță un avocado, pasează-l și apoi aplică-l pe părul spălat. Acoperă-te cu o pungă sau o eșarfă de mătase, așteaptă 15-30 de minute și apoi clătește-te.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane