Home Life Sfaturi pentru a ne controla anxietatea

Sfaturi pentru a ne controla anxietatea

DISTRIBUIŢI

Anxietatea este o stare de neliniște, de așteptare încordată, însoțită de palpitații, jenă în respirație, sentimente de îngrijorare și temere. Se apreciază că 1 din 10 persoane este afectată de anxietate. Psihiatrii ne recomandă ca, dacă avem mai mult de o criză de panică pe lună, să ne prezentăm la medic. Până atunci putem să încercăm să ne controlăm singuri stările de neliniște. Iată câteva sfaturi utile:

1. Încercați câteva exerciții yoga de respirație. Inspirați pe nas 4 secunde, țineți-vă respirația 7 secunde, apoi expirați pe gură timp de 8 secunde. Faceți asta de trei ori consecutiv, adică timp de un minut. Apoi repetați pe parcursul zilei ori de câte ori vă amintiți.
2. Încercați să vă concentrați asupra  prezentului. Nu vă mai gândiți la ce a fost sau ce va fi. Încercați măcar un minut asta. O să vă fie mai bine. Apoi măriți timpul la o oră și apoi la o zi. Hai, că se poate!
3. Încetați să vă mai purtați ca o victimă. Dacă sunteți neliniștit din cauza serviciului, încercați împreună cu șeful o reevaluare a îndatoririlor profesionale, dacă e din cauza sănătății programați o vizită la medicul de familie, dacă vă sperie situația financiară, deschideți un cont cât de mic la o bancă. Totuși ați avut și zile mai negre în viață, nu?
4. Neliniștea exagerată provine și din lipsa de informare. Totuși dacă șeful vă privește încruntat nu e neapărat pentru că vrea să vă dea afară. E și el om, are și el propriile probleme.
5. Beți seara, la culcare, o cană de lapte cald. Vă va ajuta să vă relaxați.
6. Întotdeauna întrebați-vă care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla? De cele mai multe ori, lucrul cel mai rău la care vă gândiți nu se întâmplă și, cu timpul, vă veți mira cum de a putut să vă neliniștească.
7. Scrieți pe hârtie ceea ce vă neliniștește. Vă poate ajuta la regăsirea calmului.
8. Încercați să faceți haz de necaz. O să vă simțiți mai bine imediat.
9. Încercați să împărtășiți cuiva grijile. Se mai risipesc gândurile negre.
10. Nu vă autocompătimiți. Transformați anxietatea în stimul. De exemplu, încercați să tratați motivul ca pe o provocare, nu ca pe o amenințare. Totul depinde de modul de abordare.
11. Evitați alcoolul și reduceți cafeaua. Ele reduc anxietatea imediat după ingerare, dar după ce substanțele se elimină din corp, anxietatea se reinstalează mai puternică.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.