Utilizatorii români de Twitter au publicat luni o serie de „rețete“ pentru agățat, după ce o temă specială – #replicideagățat – a fost lansată de unul dintre internauți.
De la replici care să împingă la exact contrariul, de tipul „Nu ești genul meu!“ ori „mda, bănuiesc că ai un suflet mare și frumos!“ la „Ai avut o copilărie fericită“, „îmi stau bine sprâncenele“, „știu că mă vrei“ sau „mă duc la #recitiri, ne vedem după aia?“, utilizatorii români de Twitter s-au prins în joc și au oferit sfaturi mai mult sau mai puțin serioase ori decente care să garanteze „agățatul“. În același timp, „Te fac un cico?“ și „Hai să îți arăt colecția mea de discuri!“ rămân replici clasice, care au trecut de perioada comunistă și au ajuns și la noua generație.
Bineînțeles, și cei mai populari bloggeri sau cele mai citite bloguri din România pot fi o scuză pentru a suscita interesul – „Sunt prieten cu @bobbyvoicuro pe Facebook (…)“, „Bună, scriu pe adrianciubotaru.ro“, „Citești refresh.ro de ești așa fresh?“ sau „@adihadean poate găti doar pentru noi doi“.
Replicile ironice nu au lipsit din registrul celor care ar putea determina cealaltă persoană să reacționeze: „Crezi în dragoste la prima vedere sau e nevoie să mai trec odată?“, „Prietenii mei îmi spun că am față de traficant de droguri. Tu ce crezi?“, „Got milk ?“, „Te fac o liniuță“, „Vezi că-i cineva în spatele tău care se dă la tine“, „Ai cont de hi5? Adaugă-mă pe Facebook? Dă-mi mess-ul tău!“.
Au fost publicate și câteva replici mai fără perdea, cum ar fi: „La mine sau la mine? Că am mai multe case“, „Mie îmi place mai mult deasupra!“, „Bună, ești bună!“ sau „Vrei să vii pe la noi să ne jucăm pe Wii? și dacă treci pe lângă benzinărie, iei tu și niște prezervative?“.
Nici dulcegăriile nu lipsesc, pentru că „vorba dulce“ are mereu efect: „Vrei să ne dăm follow pentru tot restul vieții?“, „Te știu pentru că sunt fan Miss World“, „Ai cumva o hartă? Cred că m-am pierdut în ochii tăi“, „How you doin’?“ (probabil în stilul lui Joey din „Friends“) ori „știi… semeni leit cu viitoarea mea prietenă“ sau „Cafea? Ceai? Căpșuni? Eu?“.
Nu au lipsit nici replici de tipul „Bună, sunt… știi cine sunt, nu?“, care atrage răspunsuri variate, inclusiv „Bună, sunt un tip disperat“.
Concluzia e simplă, trasă tot pe Twitter: „Practic nu există #replicideagatat, contează doar să spargi gheața și apoi fiecare se descurcă cum poate“.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane