Home Life Tot ce trebuie să știi despre variantele de poker

Tot ce trebuie să știi despre variantele de poker

DISTRIBUIŢI

Fără îndoială, pokerul este printre cele mai cunoscute și apreciate jocuri de cazino din toate timpurile. Este jucat în cazinouri, în săli de jocuri, pe site-uri de gambling și chiar acasă, în familie. Nu te poți plictisi de acest joc, mai ales că se prezintă în mai multe variante.

Pokerul a fost jucat prima dată în urmă cu peste 200 de ani, în America. Se consideră că la baza pokerului se află jocul francez poque, care a fost dus pe actualul teritoriu al Statelor Unite ale Americii de către emigranții francezi. Indiferent care este originea sa, pokerul este un joc foarte bine cotat, care nu implică doar noroc, ci multă strategie, folosirea minții și abilități de anticipare a mișcărilor adversarilor de la masă.

În comparație cu alte jocuri de noroc, atunci când joci poker nu joci împotriva cazinoului, ci împotriva celorlalte persoane de la masă. Un alt element unic al pokerului, este lipsa avantajului casei. Cu toate acestea, cazinoul reține un procent din potul de la masa de joc. Fie că joci într-un cazinou fizic, fie că joci în unul virtual, pokerul poate fi o metodă de a face bani online, dacă ești un jucător foarte bun și joci la nivel avansat.

Regulile de bază ale pokerului

De obicei se folosește pachetul standard de 52 de cărți, la care se adaugă uneori unul sau doi jokeri. Valoarea cărților este aceeași ca la celelalte jocuri de cărți.

Înainte să se împartă cărțile, fiecare jucător intră cu o sumă inițială, numită „ante”. Urmează împărțirea a trei cărți pentru fiecare jucător și apoi rundele de pariere, care încep atunci când fiecare jucător face un pariu pe unul sau mai multe jetoane. În această etapă se poate face “call” (pariezi aceeași sumă ca jucătorul dinainte), „raise” (creșterea pariului) sau „fold” (jucătorul nu pariază și nici nu joacă acea mână). După prima rundă, mai urmează o etapă de pariuri și se mai împart două cărți. După acest interval final are loc o confruntare, adică fiecare jucător arată mâna de cărți. Cea mai bună mână câștigă potul.

În ordinea valorii, mâinile la cărțile de poker sunt următoarele: high card, pair, two pair, three of a kind, straight, flush, full house, four of a kind, straight flush, royal flush.

Tipuri de limite de pariere

În poker este necesară stabilirea unei limite de pariere, altfel un jucător care are mai mulți bani poate paria cu mult mai mult decât alți jucători și ar avea un avantaj nedrept. După ce s-a fixat limita, nu mai este schimbată decât cu acordul tuturor jucătorilor.

Urmează câteva sisteme de limită populare:

Pot Limit – orice pariu sau raise este limitat la numărul de jetoane din pot la acel moment.

No Limit – jocurile fără limită sunt rare în prezent pentru că înseamnă exact ceea ce nu se dorește, adică fiecare să crească pariul cât dorește.

Fixed Limit – pentru fiecare rundă se stabilește o valoare fixă a fiecărui tip de pariu.

Pokerul are mai multe variante de joc, toate având la bază același regulament, dar cu unele detalii care fac diferența. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de poker:

Omaha Hold’em

Acest joc este inspirat din celebrul Texas Hold’em. În cadrul Omaha Hold’em, jucătorii primesc patru cărți, toate așezate cu fața în jos. Pe masa de joc, sunt puse alte cinci cărți, dar acestea sunt cu fața în sus. Conform regulamentului, pentru a forma o mână, jucătorii au voie să folosească două cărți proprii și trei cărți din cele cinci de pe masă. Și la Omaha Hold’em se fac mai multe tipuri de pariuri, se impun limite de pariere și câștigă mâna cu valoarea cea mai mare.

Five Card Stud

Se aseamănă foarte mult cu “vărul” său, Seven Card Stud. După cum bănuiești, când joci Five Card Stud se împart cinci cărți, nu șapte ca la Seven Card Stud.

După ce se fac pariurile inițiale (ante și bring-in), se împart cărțile: câte două pentru fiecare jucător (una cu fața în sus și una cu fața în jos). Urmează distribuirea unei alte cărți tuturor jucătorilor și alte pariuri. Procedura se repetă până la a cincea carte.

Joker Poker

Această variantă de poker este brevetată și protejată prin drepturi de autor deținute de o companie de gambling din California. Mesele de joc au imaginea Joker Poker, se folosește un pachet de cărți și pot participa maxim șapte jucători. Sumele minime și maxime de pariere sunt stabilite la masa de joc.

Fiecare jucător primește câte o carte, prin rotație, până când toți jucătorii au cinci cărți. Jucătorii aleg apoi un wild card din cele cinci, care este plasat cu fața în jos pe masă, iar celelalte patru cărți sunt așezate tot pe masă, dar în locul special destinat pentru ele.

Dealerul întoarce toate cărțile cu fața în sus și stabilește care este mâna cea mai bună.

Mai există și alte tipuri de poker, precum celebrul Texas Hold’em, Vegas Double Action, Caribbean Stud Poker, Pineapple Hold’em High Poker, Pineapple Hold’em High-Low Split ș.a.

Concluzie

Iată că dacă reușești să înveți foarte bine regulile pokerului clasic, vei putea să joci cu mare ușurință orice variantă de poker. După cum ai observat, toate tipurile de poker au un regulament de bază la care se adaugă mici variațiuni pentru a le diferenția.

Orice variantă de poker alegi, nu uita să joci echilibrat, fără cheltuieli peste buget și fără să petreci mult timp jucând.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Sa iei examen engleza Cambridge cu fb si la facultate abia obtii 5 la engleza! Sa devii student la medicina dupa ce te-ai meditat la anatomie pentru ca nu o intelegi! Camere web la examene cand nici nu ai ce copia! Si etc

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.