Și animalul tău de companie poate beneficia de efectele benefice ale plantelor asupra pielii lui sensibile. De exemplu, poți înlocui șamponul obișnuit cu un extract natural din plante care va îndepărta eficient praful, iar animalul tău va avea blana curată și strălucitoare. Masează pielea animalului tău preferat atunci cånd îi faci baie și răsfață-l cu produse naturale. Blana nu se va mai încurca, iar micul tău prieten va fi mai fericit atunci cånd stăpånul său îl va îngriji cu cele mai bune produse pentru pielea lui sensibilă, informează herbcompanion.com. Amestecă puțină glicerină vegetală și un strop de oțet într-o cană de apă distilată. Adaugă puțin săpun bogat în sulf și poți face baia obișnuită animalului tău de companie.
Cåteva picături de ulei esențial de mentă, lămåie și ceai verde, diluate în apă, îi vor reda prietenului tău energia și vigoarea obișnuită. Masează cåinele sau pisica ta după baie cu amestecul obținut, de la coadă înspre cap, și va simți efectul imediat al produselor naturale de întreținere. Poți obține un șampon cu efect calmant din două picături de ulei esențial de portocale, patru de levănțică și trei de maghiran, amestecate în apă. Micile iritații, care apar vara pe pielea animalului tău din cauza prafului și a transpirației, vor dispărea după masajul zilnic cu uleiul relaxant.
Tot pe perioada verii, toate animalele transpiră în abundență, iar mirosul poate deveni supărător. Folosește un deodorant natural pentru el, obținut din ulei esențial de mentă, rozmarin și cedru, amestecate cu multă apă, pentru a nu irita pielea. Același efect îl are și combinația de ulei esențial de busuioc, cu levănțică, salvie și rozmarin. Masajul zilnic are efect revigorant, stimulează circulația sångelui, iar blana va avea un miros plăcut și proaspăt.
Ceaiul miraculos
Trecerea de la sezonul cald la cel rece este resimțită de animalul tău de companie. Dacă nu este hrănit corespunzător, el se simte slăbit, iar temperaturile scăzute pot dăuna sănătății sale. Ceaiurile îl vor încălzi și astfel se va putea bucura de o ieșire la zăpadă, în iernile friguroase. Obișnuiește-l să bea și apă, dar și ceaiul de coada șoricelului, brusture sau ghimbir. Cea mai eficientă plantă, folosită pentru normalizarea temperaturii corporale a animalului tău de companie, este coada șoricelului. Tratează eficient chiar și febra și stările de răceală. Ghimbirul reglează digestia și îmbunătățește circulația sångelui. Mai mult, dacă animalul tău are rău de mașină, puțin ceai de ghimbir va avea efect calmant și revigorant. Ghimbirul poate fi folosit și drept condiment al måncării animalului, iar efectul va fi același. Brusturele îmbunătățește circulația periferică, astfel că temperaturile scăzute nu-i vor afecta starea generală. Mai mult, pentru animalele bătråne, afectate de osteoporoză, extractul de brusture îndepărtează durerile eficient și este indicat în lunile de toamnă, atunci cånd prietenii noștri resimt schimbările de temperatură.