Home Life Un astronaut de pe Stația Spațială Internațională a publicat primul „selfie” realizat...

Un astronaut de pe Stația Spațială Internațională a publicat primul „selfie” realizat pe orbită

DISTRIBUIŢI

Astronautul american Rick Mastracchio a dat publicității primul „selfie” realizat pe orbita terestră, miercuri, cu ocazia unei misiuni în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS), informează nbcnews.com.
Astronautul american s-a plâns de faptul că mânecile costumului său spațial erau prea scurte pentru a putea să facă un „selfie” așa cum se cuvine. Asta nu l-a împiedicat să încerce totuși și să dea publicității acea fotografie.
„Costumul spațial face să devină foarte dificilă realizarea unui selfie bun. Am încercat mai multe astăzi”, a scris Rick Mastracchio pe Twitter, la doar câteva ore după ce, alături de Steve Swanson, unul dintre colegii săi din echipajul de pe ISS, a înlocuit un computer de rezervă, defect, aflat în exteriorul stației.
Realizarea unui selfie orbital a fost într-adevăr o misiune „dificilă”, nu doar din cauza costumului incomod purtat de Rick Mastracchio, ci și din cauza faptului că astronautul se afla în umbra stației, având în spate, ca fundal, o imagine cu planeta noastră, ce apare în nuanțe strălucitoare de argintiu și albastru.
Astronautul Steve Swanson a fost și el fotografiat în timpul ieșirii pe orbită de miercuri și apare în exteriorul laboratorului Kibo, modulul științific japonez de la bordul ISS.
Rick Mastracchio a fotografiat, totodată, capsula spațială Dragon, fabricată de compania SpaceX, care s-a conectat în urmă cu câteva zile cu modulul Harmony al stației.
ISS este un proiect spațial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanțat în principal de Statele Unite ale Americii și la realizarea căruia participă 16 țări. Stația este ocupată în permanență, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotație completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spațiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.