Home Monden Atsuko Temma, invitata speciala la Ateneu

Atsuko Temma, invitata speciala la Ateneu

DISTRIBUIŢI

In aceasta seara si maine seara, de la orele 19.00, publicul meloman din Capitala poate urmari doua concerte de exceptie sustinute de violonista japoneza Atsuko Temma, evenimentele fiind organizate de Filarmonica -George Enescu- si Ambasada Japoniei.

In cele doua seri, artista japoneza va concerta alaturi de orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului francez Misha Katz. Programul cuprinde: concertul pentru vioara si orchestra de Mendelssohn, uvertura -Egmont- de Beethoven si Simfonia a 2-a de Ceaikovski.

Cu aceasta ocazie, Atsuko Temma revine in Romania, violonista japoneza concertand de mai multe ori in ultimii 14 ani in tara noastra.

Prima sa prezenta importanta pe o scena romaneasca a avut loc in 1995, cu ocazia Concertului Omagial -George Enescu-, unde a evoluat pe aceeasi scena cu Zubin Mehta si Yehudi Menuhin. Ea a revenit in 2002, la Ateneul Roman, alaturi de Filarmonica -George Enescu-, sub bagheta dirijorului Yoichiro Omachi, in cadrul Concertului de Gala organizat cu ocazia Centenarului relatiilor diplomatice dintre Japonia si Romania.

Indragostita de -Balada- lui Porumbescu

Atsuko Temma este una dintre cele mai cunoscute interprete ale -Baladei- lui Ciprian Porumbescu, piesa pe care a descoperit-o cu ocazia turneului sustinut in Romania in anul 1992. Ulterior, ea a inclus -Balada- in repertoriul sau permanent. In 2003, la aniversarea a 150 de ani de la nasterea lui Ciprian Porumbescu, artista a tinut sa omagieze creatia compozitorului roman prin recitaluri sustinute la Bucuresti si Suceava.

Premiata de guvernul nipon

Violonista japoneza a urmat cursurile Universitatii de Arte si Muzica din Tokyo. Ulterior, ea a castigat numeroase concursuri internationale, printre care putem aminti Concursul de muzica din Japonia (1974), Concursul Long Thibauld de la Paris (1975) si Concursul international de vioara de la Santiago de Chile (1976). De-a lungul carierei, Atsuko Temma a studiat alaturi de mari maestri, precum Yoshio Unno, Leonid Kogan si Herman Krebbers.

In 1994, ea a fost recompensata pentru intreaga activitate muzicala cu Premiul de merit al guvernului nipon. Vioara sa de concert este un Stradivarius ce dateaza din 1735.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.