
Michael Jackson ar fi putut acum concerta în bună voie dacă medicul Conrad Murray nu ar fi avut 20 de minute de „rătăcire“. Aceasta este concluzia paramedicilor și a persoanelor care au asistat la mărturiile din procesul ce se află acum în plina desfășurare.
Conrad Murray, medicul acuzat de omor prin imprudență, se face din ce în ce mai vizibil responsabil de moarta lui Michael Jackson. Nu doar prin faptul că i-a administrat atâta timp, ilegal, anestezicul Propofol pentru a putea dormi, în condițiile în care, chiar și așa, această substanță foarte puternică trebuia administrată de un anestezist. De când solistul a intrat în stop cardiorespirator, din pricina unei cantități mult prea mari de Propofol, în condițiile în care primise alte medicamente înainte, medicul Conrad Muray a făcut cu totul altceva decât să aplice metode eficiente de salvare. A vorbit la telefon iar când a observat că Jackson nu mai respira, a încercat să îl resusciteze cu o singura mână, pe pat, în condițiile în care aceste proceduri, știute în mod obligatoriu de orice medic cardiolog, sunt efectuate pe o suprafață solidă. Apoi, pentru că a văzut ca nu are niciun efect, în loc să sune la ambulanță, Murray a preferat să strângă din cameră toate sticlele de propofol și toate dovezile care l-ar fi incriminat pentru procedurile ilegale la care apelase. Abia după toate aceste manevre, acesta a sunat la ambulanță. Când au ajuns, paramedicii au constatat că solistul murise. Aceștia au declarat în timpul procesului care se desfășoară în aceste zile în California, că dacă ar fi fost sunați mai devreme, Megastarul ar fi putut fi salvat.
Aproape toate mărturiile din timpul procesului nu fac altceva decât să îl incrimineze pe Conrad Murray. Apărarea nu poate susține altceva decât că solistul și-ar fi administrat singur Propofol intravenos, cât timp doctorul se afla în altă cameră vorbind la telefon, însă aceasta acuzație poate fi greu dovedită.
Maria Ionescu