Dupa 6 ani de absenta de pe piata muzicala romaneasca, artista Margareta Paslaru isi pregateste revenirea printr-un album de colectie, intitulat -Margareta Forever-.
Produs de Electrecord si Miracle Music (labelul lui Claudiu Mirica/ ex. Stigma), albumul contine 26 de melodii ale celebrei artiste, multe nefiind vreodata editate pe CD. Printre melodiile incluse pe -Margareta Forever- putem aminti: -Lasa-mi, toamna, pomii verzi-, -Cantecul Zinei- (din filmul -Veronica-), -Daca ai ghici-, -Vei pleca-, -Unde ti-e gandul-, -O poveste de iubire-, -Strainul- sau -Ale tale-, piesa realizata in duet cu Dan Spataru.
Potrivit reprezentantilor Miracle Music, albumul -Margareta Forever- se va lansa sambata, 18 noiembrie, la Magazinul Diverta din Plaza Romania, de la ora 13.00, in cadrul unei sesiuni de autografe. Si de aceasta data, Margareta Paslaru va dona drepturile de autor si de interpret rezultate din vanzarea acestui material Crucii Rosii Romane.
-Albumul <Margareta Forever> a pornit de la faptul ca, atunci cand eram foarte mic, eram un mare admirator al <Paslaritei>. Din punctul meu de vedere, este cea mai fascinanta cantareata a noastra-, a declarat Claudiu Mirica despre acest material, ce coincide cu implinirea a 46 de ani de cariera muzicala pentru Margareta Paslaru.
Nascuta pe 9 iulie 1943, Margareta Paslaru si-a inceput studiile muzicale in copilarie, alaturi de masa sa, cantareata de opera Victoria Magdalena Dimitriu. Pe langa Scoala de Balet, Scoala Populara de Arta sau Scoala Elementara si Medie de Arte Plastice, Margareta Paslaru a studiat si Dreptul, insa a renuntat la facultate dupa doi ani.
La varsta de 15 ani debuta in muzica usoara la TVR, un an mai tarziu urcand pe scena de la Casa de Cultura Grivita Rosie. Pe langa muzica, a jucat in filme si in peste 400 de spectacole teatrale cu -Opera de trei parale-, in regia lui Liviu Ciulei.
De-a lungul carierei, Margareta Paslaru a sustinut concerte de muzica usoara si populara in Ungaria, Germania, Polonia, Rusia, Spania, Cuba, Franta, Canada, Japonia, Statele Unite, Israel sau Elvetia. Ea detine recordul celor mai mari vanzari de disc din Romania, pana la plecarea sa din tara, in 1984.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane