Seri magice pentru melomani, asa s-ar putea caracteriza cele doua concerte programate diseara si maine seara pe scena Ateneului Roman, de la ora 19.00. Spectacolele vor fi sustinute de Orchestra Filarmonicii -George Enescu-, sub bagheta lui Mark Laycock – director muzical la Princeton Symphony Orchestra -, solisti fiind Suzanne si Martin Stanzeleit.
Programul celor doua spectacole cuprinde lucrari de Robert Schumann (Uvertura -Mireasa din Messina-), Johannes Brahms (Concertul in la minor pentru vioara, violoncel si orchestra), Igor Stravinski (-Foc de artificii-) si Piotr Ilici Ceaikovski (Simfonia nr. 2).
Pentru Laycock, stagiunea 2005-2006 reprezinta aniversarea a 20 de ani de cand este director muzical la Princeton Symphony Orchestra. Sub conducerea sa, Orchestra simfonica Princeton s-a transformat dintr-o orchestra de camera intr-o orchestra de inalt nivel. Pentru merite deosebite in fruntea acestui ansamblu, New Jersey State Arts Councli i-a conferit dirijorului, pentru a doua oara, titlul de excelenta.
Mark Laycock a debutat la varsta de 21 de ani la pupitrul Orchestrei Philadelphia, el ramanand un colaborator constant al acestui ansamblu de-a lungul anilor. In cariera sa, Laycock a mai dirijat orchestra simfonica din Montreal, orchestra filarmonica din Londra si orchestra de camera din St. Paul, fiind in acelasi timp dirijor asociat la orchestra din New Jersey.
El a fost primul dirijor din afara Rusiei invitat sa participe la festivalul de la Moscova cu un concert desfasurat in renumita sala -Ceaikovski-. O alta premiera a carierei sale a fost sustinerea primului concert public de muzica clasica din Iordania, desfasurat la Amman.
Evenimentul a fost inclus in documentarul -Classical Caravan-, o productie distinsa cu un Premiu Emmy. Cu un repertoriu ce depaseste 1.200 de lucrari, Laycock este cunoscut pentru capacitatea de a sustine un concert chiar si fara repetitii.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane