Home Monden Razvan Savescu, tripla ipostaza in sitcomul -La servici-

Razvan Savescu, tripla ipostaza in sitcomul -La servici-

DISTRIBUIŢI

Incepand din aceasta seara, telespectatorii PRO TV pot urmari un nou sitcom marca Razvan Savescu, omul care si-a pus amprenta pe productii de succes precum -La bloc- (regizor si scenarist) sau -Vacanta Mare- (regizor). In -La servici-, Savescu isi asuma trei roluri: regizor, scenarist si actor. Actiunea prezinta viata unor tineri de la firma Plastyk, o fosta firma de stat care a fost achizitionata de un investitor strain. Pe langa Razvan Savescu (Sandu), distributia este formata din Dragos Stemate, Stefan Alexa, Gigi Ifrim, Cristi Toma, Ana-Maria Gheorghe, Iuliana Calinescu si copilul Mihnea Rusu. Inainte de marea premiera (23.15), echipa noii productii de la PRO TV se va prezenta in clubul lui Teo.

– Cum s-a nascut ideea acestui sitcom?

– Pur si simplu. In -La servici-, prezint o viata cu bune si rele, cu evidenta frecare de menta, cu momente in care problemele intime ale caracterelor mele devin mai importante decat problemele serviciului si ale firmei. Nu ironizez pe nimeni, nu iau peste picior angajatul din Romania si nu e o satira, pentru ca nu e genul meu sa fac satire umoristice. Pur si simplu sunt clipe de viata.

– Regizor, scenarist si actor pentru aceeasi productie. Esti un fel de Dumnezeu al acestui serial! Cum reusesti sa faci fata asteptarilor echipei?

– Asta e o mentalitate romaneasca: vai, esti regizor si actor in acelasi film. In America sau in Anglia sunt actori care fac orice – mai regizeaza cate un film, mai scriu cate o piesa de teatru. Acolo gasesti foarte des dubla functie, si de regizor, si de actor sau de scenarist. Larry David, scenaristul lui Seinfeld, spre exemplu, are un succes enorm acum cu scenariul lui, fiind in acelasi film si regizor, si actor. Am umblat de tanar prin lume cu -Trilogia Antica- a lui Andrei Serban si am vazut cam ce se intampla in strainatate. E normal sa fii racordat la ce e dincolo, pentru ca daca stam noi intre noi, nu se intampla nimic. Nu vreau mai mult decat sa incerc lucrurile astea.

– Cine este Sandu? Seamana in vreun fel cu Razvan Savescu, cel care-i da viata?

– Sandu este un tip care isi doreste foarte mult sa aiba bani, pentru ca uraste munca. El viseaza sa ajunga milionar printr-un joc al norocului si al hazardului, de genul ca poate castiga la cazinou ceva important. O alta solutie prin care s-ar imbogati este sa il vada pe copilul lui Matei, acum in varsta de 10 ani, devenind fotbalist si sa traiasca de pe spinarea lui. O asemanare evidenta a lui Sandu cu mine este pasiunea pentru fotbal. De asta am introdus in scenariu foarte multe scene cu -visele lui Sandu pentru fotbal-. De altfel, punctul de fuga din realitate al personajului meu este visul ca joaca fotbal.

– Majoritatea romanilor fac zi de zi acelasi drum ca si tine, mergand de -la bloc- -la serviciu-. Pentru tine cum este acest drum?

– Nu este atat de complicat cum pare a fi. Sunt doua seriale diferite: drumul -La bloc- este deja batatorit, iar lupta mea este deja lupta cu rutina sau cum sa mai dezvolt personajele. Pana in vara, o sa avem 450 de episoade din -La bloc-, ceea ce inseamna ca ne preocupa sa ne luptam cu rutina. -La servici- insa te duci cu alte ganduri: te incarci sau iti vin niste idei care poate nu sunt bune pentru -La servici-, dar sunt bune pentru -La bloc-. Fiind doua universuri diferite, fiind doua clase sociale diferite, se completeaza foarte bine.

– Vei incerca sa intersectezi cele doua seriale la un moment dat?

– Fara sa vrei, o faci. Dar nu este o problema, povestile se repeta, daca cineva se desparte sau cineva se impaca. Conteaza insa cum le trateaza personajele tale. Aici e farmecul si de aici vine varietatea. S-ar putea ca la un moment dat Nelu si Costel sa faca livrari speciale pentru firma -Plastyk- din -La Servici-.

– Ai facut munca de documentare inainte de a construi personajele serialelor sau experienta de viata te-a ajutat in cazul ambelor productii?

– Sunt doua lucruri diferite. Munca de documentare legata strict de organizarea unei firme am facut-o. O fata care ne ajuta la scrierea scenariului este angajata la o mare firma, si am vazut cum este organizat genul asta de firma mai mare de stat. Ca personaje, nu m-am inspirat neaparat din ceea ce am vazut in firme. Mi-a fost mai usor sa creez niste personaje-tip, inspirate din teatru. Ca de exemplu, o zona de inspiratie la personajul Sandu a fost -Mincinosul- lui Goldoni. E mult mai bine ca, in momentul in care creezi un personaj, sa te duci la tipologiile mari. In acest caz, am mers pe tipologii de contrast, tipologii umane esentiale… Sursa mea clara de inspiratie a fost teatrul. Un alt exemplu este Grasul, care a pornit de la un personaj din -Livada cu visini-.

– De ce -La servici- si nu -La serviciu-?

– Pentru ca asa vorbeste lumea cand este intrebata in timpul zilei unde este. Toti spun: La servici! – chiar daca nu este corect. Unii mai spun -sunt la munca!-, dar mi s-a parut prea comunista formularea. Sau mai spun -la birou-, dar in serialul meu nu toti lucreaza in firma, la birouri. Aici sunt personaje care lucreaza in sectii, iar altele pe teren.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.