Home Monden Regizorul Uwe Boll povesteste aventurile horror din Romania

Regizorul Uwe Boll povesteste aventurile horror din Romania

DISTRIBUIŢI

Incepand din 16 august, studiourile MediaPro gazduiesc o noua productie internationala, -BloodRayne-, o pelicula cu un buget estimat la 25 milioane de dolari, dar care beneficiaza de o serie intreaga de vedete in distributie: Kristanna Loken, Sir Ben Kingsley, Michael Madsen sau Michelle Rodriguez. Regia acestei adaptari dupa jocul video cu acelasi nume este semnata de Uwe Boll, un regizor german care a avut parte de o gramada de aventuri inca de la venirea sa in Romania.

Specialistul filmelor horror (el a mai regizat: -House of the Dead-, -Alone in the Dark- sau -Sanctimony-) are un obicei destul de ciudat si rar intalnit in bransa: isi povesteste aventurile pe site-ul oficial al peliculei www.bloodrayne-themovie.com, descrierea peisajului romanesc nefiind insa chiar asa de roz.

Andrei Vulpescu

[email protected]


In cele trei parti ale jurnalului sau, Uwe Boll vorbeste pe larg despre conditiile de cazare, cainii comunitari, despre preturile incredibil de mici, precum si despre profesionalismul echipei sale – formata atat din vedetele de la Hollywood, cat si din actori si cascadori romani.

Singurul impediment care l-a facut pe Boll sa vada si alte aspecte ale traiului pe plaiuri mioritice a fost Laura – cainele sau -, pe care a tinut mortis sa o aduca la Bucuresti.

Acesta a fost motivul pentru care regizorul nu a fost cazat impreuna cu restul echipei, la un hotel respectabil din Capitala, el fiind trimis -intr-un district ciudat-.

Dar iata cum prezinta regizorul filmului -BloodRayne- prima sa intrevedere cu apartamentul: -Ma aflu in fata unei cladiri dintr-un district ciudat, o cladire care are multe geamuri sparte. Nu-mi vine sa cred! Asta ar trebui sa fie cladirea unde voi locui?

Ceilalti membri ai echipei stau la un hotel cu receptie si sala de mese, iar eu trebuie sa ma acomodez aici? Credeam ca eu sunt regizorul si producatorul filmului… De necrezut!

Soferul imi da cheile si ne indreptam spre apartament. Pe usa nu exista nici un numar. Prima data introduc cheia intr-o alta incuietoare, dupa care reusesc, in sfarsit, sa intru. Apartamentul e in regula, insa cladirea si cartierul – nu! Nu m-au primit la hotel din cauza cainelui. A doua zi dimineata imi schimb apartamentul, iar coordonatorul nostru imi promite ca totul va fi bine. Al doilea apartament inseamna noi probleme cu incuietorile. Cheile nu se potrivesc!-.

Dupa seria de peripetii, enervat la culme, regizorul l-a sunat pe directorul hotelului unde era cazata echipa si i-a spus: -Cainele meu nu latra si, in plus, voi suporta eventualele pagube. Daca nu-mi dati un apartament, anulez toate cele 25 de camere pe care le-am inchiriat la dumneavoastra si toata lumea paraseste hotelul!-.

Enigmele Carpatilor

O data solutionata problema cazarii din Capitala, regizorul si echipa sa au plecat in cautarea locatiilor ideale pentru filmari.

-Dupa cinci ore de vizionari, ne cazam la cel mai bun hotel din zona. Standardele sunt joase in comparatie cu tinerele angajate… Avand in vedere ca hotelul nu are un serviciu special care sa ne trezeasca dimineata, aceasta sarcina ii revine asistentului meu, care imi seteaza alarma de pe telefonul mobil. Micul dejun este la 8.00 dimineata, ceea ce inseamna ca ma voi trezi la 7.45. Cand suna alarma, imi fac bagajele si cobor in fuga spre sala de mese. Nimeni! Ma uit la ceas… 6.45. Alarma nu fusese setata corect… Bine ca am ales locatiile-, spune Boll despre perioada premergatoare inceperii filmarilor.

In rest, Boll povesteste despre sedintele zilnice de jogging de la studiourile MediaPro, pe care le-a urmat cu orice pret, in ciuda faptului ca fusese sfatuit sa nu alerge pe acolo, din cauza cainilor comunitari.

La capitolul aventuri, ar mai fi de spus faptul ca ghinionistul regizor a ramas fara telefon in timpul meciului Dinamo – Manchester United si ca omul care avea grija de buna desfasurare a filmarilor a fost concediat din cauza unor incompatibilitati.

In ciuda excesului de adrenalina, Uwe Boll este multumit de modul in care se desfasoara filmarile.

Actori de cinci stele, ruine si vampiri la Castelul Corvinestilor

Trecand peste latura mai putin placuta si peste seria ghinioanelor prin care a trecut, regizorul german vorbeste totusi frumos despre colaboratorii romani: actori si cascadori.

O data cu intaririle sosite de la Munchen, echipa -BloodRayne- a ajuns la circa 200 de persoane, cartierul general fiind amplasat in apropierea Castelului Corvinestilor de la Hunedoara, locatia principala a peliculei.

Fara indoiala, cea mai intrebuintata vedeta de pe afisul -BloodRayne- este frumoasa Kristanna Loken (foto), detinatoarea rolului principal. De altfel, ea se afla si acum in toiul filmarilor, in comparatie cu Sir Ben Kingsley sau Michael Madsen, care si-au cam terminat treaba. Fosta partenera a lui Arnold in -Terminator 3-, Kristanna Loken, repeta zilnic impreuna cu Will Anderson si cu echipa romana de cascadori atat scenele calare, cat si scenele de lupta cu sabia.

Fiind un film cu si despre vampiri, a carui actiune se desfasoara in Transilvania secolului al XVIII-lea, -BloodRayne- beneficiaza de ajutorul lui Olaf Ittenbach – cel care realizeaza mastile si efectele speciale. In plus, chiar daca nu apare in prim-plan, pe langa vedetele Loken, Madsen, Kingsley sau Rodriguez, -BloodRayne- are in echipa un coordonator al cascadoriilor foarte cunoscut. Rocky este de fapt si dublura originala a celebrului Sir Sean Connery. De capitolul decoruri se ocupa designerul Jim Stewart, care a construit un cort de circ si aproximativ 11 carute cu coviltir (fabricate din lemn), la un pret -ridicol-, asa cum considera Boll, adica 500 de euro caruta. -BloodRayne- se filmeaza la Hunedoara si in studiourile MediaPro de la Buftea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.