Transilvania Film le propune cinefililor pentru acest inceput de an doua filme interesante, in premiera pentru Romania. Primul, care va avea premiera pe 20 ianuarie la Hollywood Multiplex si Studio, este -Saritura- (Somersault), un film obsedant din punct de vedere vizual, localizat la poalele unei partii de schi australiene, ce descrie calatoria senzoriala a unei fete, prin intermediul careia invata adevaratul sens al iubirii, familiei si prieteniei. Dupa ce a fost prezentat la Cannes (2004) la sectiunea -Un Certain Regard-, filmul, regizat de Cate Shortland, cu Abi Cornish si Sam Worthington in rolurile principale, a castigat toate cele 12 Premii AFI (Australian Film Institute). Regizorul Cate Shortland descrie -Saritura- ca fiind -un film plin de oameni speriati, care vor sa fie iubiti. Am vrut ca spectatorul sa se simta apropiat de ei-.
Cel de-al doilea film, care va intra in cinematografe luna viitoare este -Teroare in larg- (Open Water), un film bazat pe evenimente adevarate, ce urmareste un cuplu tanar aflat in vacanta pe o insula.
Chiar inainte de plecarea lor spre aeroport, aflam ca relatia celor doi este tensionata din cauza muncii excesive si ca Daniel si Susan au nevoie de o vacanta mai mult decat credeau.
Restul filmului prezinta povestea calvarului lor: infrigurati, singuri si la zeci de kilometri departare de tarm, Daniel si Susan se afla in voia valurilor, in ape pline de rechini.
Pentru a da credibilitate imaginilor, echipa de filmare condusa de Chris Kentis i-a -introdus- pe actori in ape cu rechini adevarati, Blanchard Ryan si Daniel Travis petrecand peste 120 de ore in apa printre tot felul de vietati marine. Din fericire, pe parcursul filmarilor infricosatoare, cei doi protagonisti nu au avut parte de evenimente nefericite, chiar daca, nu de multe ori, au fost nevoiti sa filmeze in timp ce erau inconjurati de 40-50 de rechini. -Teroare in larg- este un film care ne aminteste de fragilitatea si vulnerabilitatea omului modern in relatia sa cu puterile colosale si nediscriminatorii ale naturii.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane