Home Monden SoNoRo – muzica de camera in spatii neconventionale

SoNoRo – muzica de camera in spatii neconventionale

DISTRIBUIŢI

Acum un an, violonistul Razvan Popovici, membru al Orchestrei de Camera din Munchen, a inceput sa puna cap la cap datele unui proiect inovator, menit sa propuna o abordare proaspata si creativa a muzicii de camera. Asa s-a nascut SoNoRo, primul festival international de gen din Bucuresti. Dupa pregatiri intense, festivalul se afla la start, ducand muzica de camera in locatii mai putin conventionale, precum Palatul Cotroceni , Muzeul National de Arta sau clubul Embryo.

Pe scurt, SoNoRo inseamna 13 muzicieni si patru concerte.

Manifestarea debuteaza in aceasta seara la Palatul Cotroceni, cu un spectacol extraordinar intitulat -Seara vieneza-. Carolin Widmann (vioara), Razvan Popovici (vioara), Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel), Diana Ketler (pian) si Petru Iuga (contrabas) vor prezenta un program alcatuit din lucrari de Mozart, Schonberg si Schubert.

-Vrem sa starnim curiozitatea publicului-

Inainte de startul acestui festival, l-am contactat pe Razvan Popovici, pentru a afla mai multe detalii despre aceasta oferta muzicala tentanta. -Am gandit acest festival ca pe o miscare de promovare a muzicii de camera si venim cu o puternica nota de prospetime la toate nivelele: locatie, parteneri si interpretare. Toti artistii implicati in acest proiect fac parte dintr-o retea globala de circuite culturale via Wigmore Hall (Londra), Theatre Champs-Elysees (Paris) sau Carnegie Hall (New York). Prin acest festival vrem sa starnim curiozitatea publicului. Astfel, cei care vor vedea show-ul din Embryo sa-si doreasca sa mearga la Ateneu si invers-, a declarat Razvan Popovici.

Muzicienii angrenati in acest proiect sunt: Diana Ketler, Konstantin Lifschitz, Carolin Widmann, Remus Azoitei, Corinne Chapelle, Daria Zappa, Florin Matei, Bernhard Naoki Hedenborg, Adrian Brendel, Matthew Hunt, Petru Iuga si Alexander Sitkovietsky, tineri aflati in plina ascensiune in centrele culturale din Londra, Berlin, Viena, New York, Moscova, Munchen, Zurich sau Bucuresti. Pentru acest festival, muzicienii l-au ales pe Wolfgang Amadeus Mozart drept -composer in residence-, marcand astfel Anul Mozart.

Clasic vs modern

Dupa -seara vieneza- de la Palatul Cotroceni, SoNoRo continua cu spectacolele: -Quasi a la francaise- – pe 7 noiembrie la Muzeul National de Arta, Sala Auditorium (bilete – 10 si 20 RON), -Urban experiments- – pe 10 noiembrie la Club Embryo (bilete – 70 RON) si -Finale- – 12 noiembrie la Ateneul Roman (bilete – 8 si 10 RON).

Din cele trei spectacole, cel de la Embryo are un caracter aparte, fiind, in fapt, un dialog muzical intre clasic si modern. Pe scena se vor afla Konstantin Lifschitz (pian), Corinne Chapelle (vioara), Alexander Sitkovietsky (vioara), Razvan Popovici (vioara) si Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel) – reprezentand zona clasica si Electric Brother, Vlaicu Golcea si VJ Casa Gontz, reprezentand partea moderna.

In aceasta echipa, publicul va putea urmari interpretarea unor piese clasice de Brahms, Nyman, Schumann, Bartok sau Piazzola, intr-un mix curajos cu elemente de Dj si Vj.

Potrivit lui Razvan Popovici, editia a doua a SoNoRo este deja in pregatire, existand posibilitatea ca anumite spectacole sa fie prezentate si la Sibiu, oras care, in 2007, va fi Capitala Culturala Europeana.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.