Apple Computer se va confrunta in fata unui tribunal londonez in aceasta saptamana cu Apple Corps (compania formatiei Beatles), unde un judecator va stabili daca serviciul iTunes incalca un acord din 1991 dintre cele doua companii, despre care Apple Corps spune ca ii interzicea producatorului de computere sa vanda muzica.
Apple Corps, care reprezinta interesele Beatles si le comercializeaza inregistrarile de dupa 1968, vrea ca Apple Computer sa nu mai foloseasca marca Apple pentru vanzarea de muzica online si solicita despagubiri a caror suma nu a fost specificata. Apple Computer, producatorul sistemelor Mac si al playerelor iPod, spune insa ca acordul din 1991 ii permite utilizarea numelui Apple pentru vanzarea de transferuri de date online, in aceasta incadrandu-se si melodiile descarcate prin iTunes.
Aceasta este cea de-a treia ocazie in care cele doua companii se confrunta la tribunal. Apple Corps a dat in judecata pentru prima data Apple Computer in 1980 in legatura cu utilizarea numelui sau, cazul finalizandu-se cu un acord prin care producatorul de computere se obliga sa nu intre pe piata de muzica. In 1989, dupa ce noile echipamente hardware si noile aplicatii au permis utilizarea computerelor Macintosh pentru sintetizarea sunetului, compania formatiei Beatles a initiat un nou proces, rezultat cu un acord in valoare de 26,5 milioane de dolari prin care sistemele Mac puteau edita si rula muzica, dar nu puteau fi utilizate pentru a o crea. Dupa lansarea serviciului iTunes in aprilie 2003, Apple Corps a initiat un nou proces, cel de-al treilea.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane