Dupa ce a implementat cu succes, la inceputul anului, un mare proiect ISP -la cheie- pentru compania Lietuvos Telekomas din Lituania, Compaq Computer Romania intentioneaza sa -atace- si sa se extinda si pe alte piete straine. In contextul acestei strategii, compania s-a inscris in cursa pentru realizarea a doua mari proiecte: unul in Dubai si altul in Kenya. Castigarea uneia sau a ambelor competitii ar intari si mai mult pozitia de lider regional a filialei Compaq din Romania, care a inregistrat in acest an cea mai rapida crestere fata de reprezentantele corporatiei din aproape 90 de tari din Europa Centrala si de Est, Orientul Apropiat, zona Magreb, Africa de Sud si Asia Centrala. -In prima jumatate a anului curent, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 54,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ponderea serviciilor in cifra de afaceri a fost de 28%, foarte apropiata de obiectivul de 30% pe care ni l-am propus-, ne-a declarat dl Mihai Pascadi, country manager Compaq Romania. Pe fondul tendintei descendente globale in sectorul IT, Corporatia Compaq a anuntat recent o scadere semnificativa a profitului si a vanzarilor din trimestrul al doilea al anului. In acest moment, s-a adoptat un plan de restructurare bazat pe strategia de business, strategie formulata in acest moment prin prisma ponderilor pe care unitatile de afaceri le au in activitatea Compaq, urmarindu-se trecerea catre o pondere egala, de 30%, pentru zona de PC-uri si alte dispozitive de acces pentru zona comerciala si de intreprindere, pentru servere, echipamente de stocare si servicii si o pondere de 10% pentru software.
In privinta jocurilor de pe piata autohtona de profil, Mihai Pascadi considera ca -exista patru factori-cheie pentru succesul nostru in fata competitiei. Primul este echipa redutabila de profesionisti, care lucreaza intr-un adevarat spirit de echipa. Apoi, oferta de produse si servicii Compaq si reputatia de a nu fi ratat niciodata implementarea unui proiect in Romania. Un alt factor este modelul afacerii noastre, care include procesele organizationale din interiorul companiei, modul in care acestea sunt structurate si certificate ISO 9001 si modul in care delegam autoritatea in ceea ce priveste decizia. Altfel spus, decizia este coborata la nivelul la care se intampla lucrurile. Si nu in ultimul rand capacitatea de a face fata schimbarii. Exista o sursa importanta a schimbarii in cresterea pe care ne-am propus-o, la care se adauga schimbarile constante din domeniul tehnologic si cele din structura corporatiei-.
Pentru prima data in ultimii 12 ani, in Romania, a fost dezvoltata si formulata o strategie de dezvoltare a domeniului IT in stransa interactiune cu membrii acestei industrii. Aceasta strategie a presupus, printre altele, crearea unui cadru legislativ. Prin promulgarea -Legii Semnaturii Electronice, Romania a devenit una dintre natiunile de frunte ale lumii din acest punct de vedere. Pe de alta parte, se incearca o stabilizare a fortei de munca din domeniu si cresterea competitivitatii companiilor de soft autohtone, prin intentia de a se oferi scutire de impozit pe salarii, chiar daca, pentru moment, aceasta se aplica la o gama foarte restransa de angajati. -Sunt optimist si cred ca industria va evolua, iar daca lucrurile nu se vor intampla atat de repede cum ne-am dori, este pentru ca Romania nu dispune inca de o masa critica de manageri care sa induca schimbarea intr-un ritm alert. Va fi greu sa schimbam lucrurile pana cand oamenii nu vor ajunge la o cultura foarte ferm orientata spre actiune- a adaugat managerul Compaq Romania.
Home IT & Comunicatii Compaq Computer Romania are cea mai rapida crestere intre reprezentantele corporatiei