Home IT & Comunicatii Dupa modelul firmei-mama si HP Romania va miza pe patru departamente

Dupa modelul firmei-mama si HP Romania va miza pe patru departamente

DISTRIBUIŢI

Fuziunea dintre companiile Hewlett-Packard (HP) si Compaq va insemna pentru Romania o dezvoltare a activitatii, sustine Radu Enache, director general HP Romania. -Pentru perioada urmatoare, in Romania va avea loc o dezvoltare a activitatii, si nu o restrangere a acesteia-, a adaugat Enache. Dupa fuziunea HP-Compaq, structura companiei va fi formata atat la nivel mondial, cat si in Romania din patru departamente, dintre care unul care se va ocupa de computerele personale, un altul cu sistemele de calcul destinate companiilor, un departament prin care vor fi asigurate servicii, precum si un departament pentru produsele periferice. Potrivit lui Antero Saren, director general al HP, la nivel mondial numarul de angajati va fi redus cu 10%, respectiv cu 15.000 de persoane.

In Romania, HP detinea, in primul trimestru al acestui an, o cota de 22,3% pe piata desktop-urilor si de 33,7% pe piata notebook-urilor, a afirmat Radu Enache. -Obiectivul principal al Hewlett-Packard este de a adauga valoare clientilor, oferindu-le stabilitatea si securitatea de care au nevoie intr-un mediu IT, flexibilitate maxima si posibilitatea de a alege, suport in rezolvarea problemelor cu care se confrunta in derularea afacerii si costul total scazut al proprietatii-, a adaugat directorul general al HP in Romania. Hewlett-Packard va fi principala marca sub care va fi comercializata majoritatea produselor companiei HP, dupa fuziunea cu Compaq. Antero Saren a precizat ca brandul Compaq va fi mentinut numai pentru sistemele de calcul destinate micilor consumatori.

Tranzactia dintre Hewlett-Packard si Compaq a fost aprobata, la sfarsitul lunii aprilie, de o instanta judecatoreasca din statul american Delaware. Noua companie are aproximativ 150.000 de angajati si venituri anuale in valoare de circa 80 de miliarde de dolari. Fuziunea, incheiata la 8 mai, este cea mai mare tranzactie din domeniul tehnologiei informatiei, in valoare de 18,7 miliarde de dolari, si va avea ca efect economii de costuri de 2,5 miliarde de dolari.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.