Miercuri, 23 iunie, a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Industriei de Software si Servicii din Romania (ANIS), se arata intr-un comunicat al asociatiei.
Scopul intrunirii l-a constituit infiintarea primului Patronat din industria IT&C din Romania, patronat menit sa sprijine interesele producatorilor autohtoni de software, arata ANIS.
Industria romaneasca de software si servicii are cel mai mare export dintre industriile de software ale tarilor din regiunea central si est-europeana. Cat priveste piata interna, ponderea segmentului de software si servicii in totalul pietei IT, estimat la 29 de procente (cu o crestere de 13% fata de anul trecut), reprezinta un indicator al maturizarii pietei autohtone.
-Daca ritmul actual de crestere se pastreaza, exista sanse ca in 10 ani segmentul de software si servicii sa reprezinte peste 50% din totalul pietei IT romanesti. Data fiind asadar cresterea continua a importantei acestui sector, infiintarea unui organism care sa ne reprezinte interesele in fata autoritatilor a venit de la sine-, a declarat Florin Talpes, presedintele noului Patronat.
-Scopul declarat al Patronatului este de a genera initiative legislative, de a promova interesele membrilor, de a furniza studii si analize de piata, functionand ca un catalizator pentru dezvoltarea industriei nationale de software si servicii-, arata ANIS.
Cu aceasta ocazie a fost aleasa conducerea noii organizatii, Florin Talpes fiind presedinte, iar din Colegiul Director facand parte Elena Tanase (Air IT – Bucuresti), Vlad Florian Tepelea (Algoritma – Bucuresti), Cristina Segal (Comsys – Galati), Arpad Mezei (Hamor Soft – Sfantu Gheorghe), Adrian Mircea (IPACRI – Bucuresti), Dorin Panut (Simbolic – Cluj), Victor Martin (Toptech – Bucuresti) si Liviu Dragan.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane