In urma cu doua luni, utilizatorii de RAV Antivirus erau momiti de gigantii pietei internationale a solutiilor de securitate sa renunte la produsul GeCAD Software, oferindu-li-se reduceri de pret de 50% si dezinstalarea gratuita. Raspunsul romanilor care au reusit sa-l impresioneze pana si pe Bill Gates a venit destul de tarziu, dar a cazut ca o lovitura de tun. La sfarsitul saptamanii trecute, cei de la GeCAD au lansat o campanie cu -mari reduceri de preturi- prin care recomanda utilizatorilor de RAV sa-l dezinstaleze in favoarea antivirusului produs de partenerii japonezi de la Trend Micro. Mai mult, cei care folosesc alti antivirusi (Symantec, Sophos, F-Prot, Vexira, Norman, s.a.m.d.) pot beneficia de reduceri de 30% daca migreaza la Trend Micro.
Cum a inceput totul
In prima faza, GeCAD Software a semnat un acord cu Trend Micro, devenind astfel distribuitorul in Romania pentru gama de solutii antivirus si de securitate produse de compania japoneza. Acum doua saptamani, cand parteneriatul a devenit public, foarte putini banuiau ce va urma. Anuntul privind fuziunea cu Trend Micro survenea la cateva saptamani dupa ce alti producatori importanti de programe antivirus au lansat campanii agresive pentru a convinge cele 10 milioane de clienti ai GeCAD sa renunte la RAV. Symantec, Sophos, Frisk Software (producatorul antivirusului F-Prot), Central Command (producatorul Vexira), Norman se ofereau sa dezinstaleze gratuit RAV-ul si sa instaleze propriul produs cu o reducere de pana la 50%.
Cu mai bine de o luna inainte sa se alieze cu japonezii, GeCAD a renuntat la dreptul de a produce tehnologie antivirus dupa ce a vandut RAV companiei Microsoft. Astfel, utilizatorii de RAV s-au trezit ca in doi ani nu vor mai putea folosi acest antivirus, pentru ca nimeni nu le va mai furniza asistenta. GeCAD, in schimb, desi a renuntat la dreptul de proprietate asupra antivirusului, a ramas cu una dintre cele mai dezvoltate retele de distributie de servicii si produse IT din Romania, la care se adauga si notorietatea castigata in urma tranzactiei cu gigantul american. -Prin urmare, GeCAD a devenit distribuitorul de solutii antivirus si de filtrare al Trend Micro. Mai mult, utilizatorii actuali ai produsului RAV vor primi oferte avantajoase din partea GeCAD si vor beneficia de acces privilegiat la noua gama de produse,- a declarat Radu Georgescu, presedintele companiei, imediat dupa semnarea acordului. Dupa incheierea parteneriatului cu japonezii, Radu Georgescu estima ca cifra de afaceri a GeCAD pe 2003 va creste cu cateva sute de mii de dolari, in conditiile in care compania pe care o conduce a avut o cifra de afaceri de trei milioane de dolari in 2002. Iar aceasta suma provenea intr-o proportie covarsitoare din vanzarea antivirusului RAV.
Concurenta reducerilor
-Un pret imbatabil oferit de GeCAD Software exclusiv utilizatorilor de RAV: noua gama antivirus Trend Micro cu 50% reducere! Utilizati un alt produs antivirus? GeCAD are o alta oferta de exceptie: 30% reducere pentru migrarea la un produs similar Trend Micro!-. Asa incepe comunicatul de presa al GeCAD facut public saptamana trecuta. Iata si un anunt postat cu rosu pe pagina web a concurentilor GeCAD: -Conform studiilor proprii, ca urmare a achizitiei tehnologiei RAV de catre Microsoft, din ce in ce mai multi clienti RAV se gandesc foarte serios la realizarea unui upgrade al produsului antivirus pe care il au. (…) Venim in sprijinul acestora, oferindu-le un produs mai performant la un pret mai mic. Astfel, clientii RAV vor beneficia de un pachet promotional de reduceri si servicii gratuite (…) constand din 51% reducere fata de pretul de lista, suport tehnic gratuit pentru dezinstalarea produsului RAV si instalarea produsului nostru, cursuri gratuite pentru angajatii firmei si pentru administratorul de retea.- O asemanare izbitoare!
Cine este Trent Micro
Compania Trend Micro este producatoare de solutii antivirus de retea si de programe si servicii de securitate Internet, numarandu-se printre primele trei companii din acest sector al pietei mondiale de IT. A fost fondata la Tokio si are sediul european la Marlow, in Anglia, avand reprezentante in intreaga lume. Produsele lor sunt vandute prin intermediul resellerilor cu valoare adaugata si al companiilor furnizoare de service. Enterprise Protection Strategy, scoasa recent pe piata romaneasca, este o modalitate de abordare a atacurilor electronice complexe prin intermediul unei livrari coordonate de produse, servicii si expertiza pe intreaga durata a atacului – prevenirea infectarii, reactia la virus, precum si evaluarea si restaurarea datelor.