Un consortiu american din care face parte American International Group (AIG), cea mai mare companie de asigurari din lume, este aproape de incheierea unui acord de achizitie a aeroportului London City, pentru 750 milioane lire sterline (1,4 miliarde de dolari), transmite Reuters.
Din consortiu mai fac parte grupul de servicii financiare GE Capital, divizie a conglomeratului General Electric, si grupul bancar Credit Suisse.
Companiile aduc ultimele ajustari contractului de achizitie a aeroportului londonez, care a inregistrat, anul trecut, un trafic de doua milioane de pasageri, relateaza cotidianul -Daily Telegraph-, fara a identifica sursele de informatie.
AIG ar putea controla aproximativ 50% din actiunile noii companii care va administra aeroportul, diferenta revenind unui nou fond, infiintat de Credit Suisse si GE.
Proprietarul aeroportului, Dermot Desmond, a apelat la serviciile bancii de investitii Morgan Stanley pentru a intermedia vanzarea, potrivit -Daily Telegraph-. Reprezentantii London City Airport nu au fost disponibili pentru comentarii.
ING a incheiat un acord cu procuratura statului New York privind plata a 30 milioane de dolari, in vederea stingerii unui litigiu, in cadrul caruia grupul financiar era acuzat de acceptarea de plati din partea unor companii pentru promovarea fondurilor lor de pensii, transmite Reuters.
Potrivit procurorului general al statului New York, Eliot Spitzer, ING va plati 30 milioane de dolari catre 50.000 de profesori, care au investit in planurile de pensii ale ING.
Acordul, care pune capat unei investigatii de un an referitoare la relatiile grupului cu cel mai mare sindicat al profesorilor din New York, prevede ca ING sa furnizeze informatii privind comisioanele solicitate investitorilor precum si in legatura cu sumele primite pentru includerea fondurilor de pensii ale companiilor in propriile programe de acest tip.
ING a incheiat un acord similar cu autoritatile din New Hampshire, in cadrul caruia a restituit alte trei milioane de dolari.
-Acordul ofera compensatii semnificative profesorilor, potrivit unui acord intre ING si sindicate-, a declarat Spizer. ING a acceptat sa puna la dispozitie informatii complete legate de costurile fiecarui plan de pensii oferit, inclusiv explicatii privind impactul costurilor asupra investitiilor. Documentul va explica si faptul ca managerii de fonduri platesc deseori pentru ca fondurile lor sa fie incluse in oferta.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane