Home Asigurari Proiectul hipodromului bucurestean are toate avizele

Proiectul hipodromului bucurestean are toate avizele

DISTRIBUIŢI

Bucurestiul va avea, in cativa ani, cel mai mare hipodrom international de trap si galop din sud-estul Europei, a declarat suprefectul Capitalei, Dinu Grigorescu, citat de Mediafax.

Hipodromul va fi amenajat pe o suprafata de 100 de hectare din lacul fara apa existent in zona Vacaresti si va presupune o investitie de aproximativ 50 milioane de dolari. In tribune vor fi amenajate 5.000 de locuri si toate instalatiile aferente unui astfel de spatiu, a spus Dinu Grigorescu, citand din proiectul realizat de arhitectul Victor Fulicea si avizat de premierul Adrian Nastase.

Reprezentantul Prefecturii sustine ca spatiului mare destinat spectatorilor i se vor adauga mai multe case de pariuri, restaurante, spatii de cazare pentru 1.000 de cai, un turn pentru arbitri, centru de conferinte, hotel, camine de cazare, doua manejuri acoperite si doua in aer liber, precum si un centru special ecvestru, toate la standardele impuse de normele internationale.

Pista de trap va avea o lungime de 1.600 de metri, in timp ce pista destinata galopului va totaliza 2.600 de metri. Hipodromul de la Ploiesti este folosit exclusiv pentru curse de trap, in timp ce competitii de galop nu se mai organizeaza in Romania de 60 de ani, sustine subprefectul.

In acest spatiu va fi organizata si o scoala de calarie, iar copiii vor avea la dispozitie ponei pentru a deprinde aceasta disciplina. Potrivit dlui Grigorescu, autorul acestui proiect a contribuit la realizarea unor obiective din Parcul Tineretului, de pe lacurile din Colentina si din majoritatea statiunilor de pe litoral. Mai multe proiecte ale sale au fost premiate la concursuri de urbanism organizate la Paris si Seul.

Proiectul este sprijinit de Vasile Mihalache, primarul sectorului 4, pe teritoriul caruia ar urma sa fie realizata constructia, de Societatea Nationala de Incurajare a Cresterii Cailor de Rasa in Romania, de Societatea Nationala Cai de Rasa SA si de Jockey Club, a mai afirmat Dinu Grigorescu. Conform specialistilor, zona apartinand domeniului public al statului si aflata in administrarea Companiei Nationale Apele Romane – care si-a dat acceptul pentru acest proiect – nu suporta constructii masive, din cauza faptului ca panza freatica este la suprafata. In schimb, terenul se preteaza foarte bine acestui tip de amenajare. Taluzele se preteaza foarte bine pentru tribune, iar suprafata totala a lacului este dubla fata de necesarul acestui proiect.

Ar fi o aberatie sa reamenajezi un lac peste nivelul unui cartier, considera subprefectul. Pentru realizarea acestui obiectiv va fi intocmit un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care ar urma sa includa proiectul respectiv in Planul Urbanistic General (PUG). De asemenea, Guvernul va trebui sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa stabileasca componenta colectivului de coordonare a proiectului.

Lucrarea va fi incredintata numai dupa organizarea unei licitatii internationale. Grigorescu sustine ca dupa realizarea proiectului va fi luata in discutie si amenajarea, pe restul terenului din Vacaresti, a unui teren de golf. Fostul hipodrom al Bucurestiului a fost desfiintat de catre Gheorghe Gheorghiu Dej si se afla pe locul unde a fost construit ulterior Complexul Romexpo, a explicat subprefectul.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.