Compania germana Feuerschutz fur System und Datenschranke (FESD), producator de sisteme inteligente de protectie impotriva focului a echipamentelor informatice si de prelucrare a datelor, va fi reprezentata pe piata romaneasca de societatea Firex Engineering.
Astfel, distribuitorul autorizat (membru a UTI Group) propune sisteme computerizate care sa preintampine cea mai dificila situatie in care poate fi pus un sistem informatic sau de telecomunicatii: incendiul. Compania FESD ofera pietei romanesti solutii de protectie inteligenta impotriva incendiilor, reducand la minimum riscurile deteriorarii sistemelor informatice si automatizate. O caracteristica extrem de importanta a sistemelor FESD este inaltul grad de protectie oferit in vederea evitarii interactiunilor negative dintre agentul de stingere (argon) si echipamentele din incinta protejata la actiunea focului. -Principalul garant al fiabilitatii produselor noastre il reprezinta sistemul integrat, inteligent, care functioneaza ca un <sistem manager> ce monitorizeaza in mod activ obiectivul protejat si care este capabil sa gestioneze situatiile de urgenta-, sustine Horia Nicolescu, director Firex.
Achizitia acestor sisteme se poate face si in leasing, FESD si Firex incheind in acest sens o intelegere financiara cu Raiffeisen Leasing. -Acest sistem antiincendiu propus de FESD este agreat de Uniunea Europeana, fiind in concordanta cu prevederile tratatelor internationale de protectie a mediului referitoare la emisia de gaze care vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie 2004-, a adaugat Marius Popa, sef al departamentului tehnic din cadrul FESD Romania SA .
FESD a fost infiintata in 2001, fiind o companie internationala avand alaturi de diversi actionari si statul german, prin societatea de investitii TBG. Compania germana este liderul mondial in productia celui mai modern sistem computerizat de prevenire si stingere a incendiilor, fiind singurul producator cu patent mondial in domeniul echipamentelor inteligente de protectie activa a incintelor de servere, a cabinetelor de inregistrare securizata a datelor, a utilajelor si masinilor controlate automat prin calculatoare, a sistemelor si echipamentelor de telecomunicatii, precum si in domeniul medical.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane