E clar că Firea și adjunctul său de la Primăria Capitalei, zis „Ara”, pesediști de frunte, se simt bine printre lingăii care-i curăță de scame imaginare neîncetat iar când cineva ar putea să le dejoace planurile de risipire a banilor publici, aceștia parcă înnebunesc. Ieri, Aurelian Bădulescu s-a enervat pentru că un tânăr râdea la câțiva metri de locul unde el dădea un interviu la Protv în care spunea că Bucureștiul va discuta cumpărarea unui sistem de avertizare cu 4 ore înainte de un cutremur asta deși forul mondial de specialitate afirmă că nu poate exista o asemenea predicție. Bădulescu s-a enervat și l-a împins pe tânăr perntru că râdea și apoi a afirmat cu nesimțire că acesta fumează etnobotanice. Dacă ne gândim bine, ar putea Bădulescu să-i facă și o plângere penală tânărului pentru ultraj (a râs), tulburarea ordinii publice (are barbă și părul cam mare) și pentru consum de droguri (fuma țigări timbrate) că știe cum să facă. În urmă cu 15 ani, Bădulescu zis „Doctorul” sau „Ara” a fost implicat în dosarul „cocaină din Venezuela” în înscenarea făcută unui ofițer sub acoperire. Iată povestea:
Pentru acoperirea dispariției a 6 kg de cocaină s-a folosit metoda de înscenare utilizată recent și în cazul lui Traian Berbeceanu, Aurelian Bădulescu, zis „Doctorul” sau „Ara” fiind folosit în acest scop, după cum au relatat de-a lungul anilor, jurnaliștii de investigații de la mai multe publicații: România Liberă, Curentul și Averea (actualul Click).
În anul 2002, un agent sub acoperire al statului român, zis „Rodriguez”, infiltrat într-o rețea internațională de traficanți de droguri din Venezuela a adus în România o valiză conținând șase kg de cocaină (preț pe piață cca. 600.000 EURO). Acesta a predat-o către trei ofițeri acoperiți dar drogurile au dispărut fără urmă. Ziarul Curentul a relatat pe larg în anul 2008 cum s-a mușamalizat dispariția drogurilor. Agentului statului român care a denunțat dispariția drogurilor i-a fost înscenat un proces penal pentru că nu a vrut să-și retragă denunțul referitor la dispariției, după modelul Berbeceanu. Diferența a fost că unul dintre cei trei polțiști care au preluat drogurile era bine conectat la vârful fostului PNA, fiind chiar acuzat de fostul primar din Satu Mare, Anderco Horea, cu martori, că a luat 120.000 de EURO pentru a-l scăpa de un dosar penal. Este vorba de Mateescu Horia, fiul generalului de poliţie în rezervă Mateescu Călin fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate sub preşedinţia lui Constantinescu. Horia Mateescu (foto alături de Aurelian Bădulescu) avea gradul de căpitan (inspector principal) la Direcţia de combatere a crimei organizate şi antidrog din IGP, avansat comisar şef. În timpul directoratului lui Harnagea Cătălin, Mateescu Horia a fost angajat la Serviciul de Informaţii Externe, în cadrul formaţiunii C desprinsă din formaţiunea Y a fostei DIE, unitate care se ocupa cu lichidarea duşmanilor externi ai regimului ceauşist. Mateescu Horia a fost dat ulterior afară din SIE din cauza consumului de alcool şi droguri, cu ocazia unui beţii pierzând mai multe ştampile de la SIE, după cum a dezvăluit fostul procuror Valer Marian.
Al doilea ofițer care a recepționat drogurile de la „Rodriguez”, Petru Pitcovici, a fost prins 14 ani mai târziu, pe 13 mai 2016, de „noul” DIICOT și arestat preventiv pentru „oferirea de sprijin și ajutor” în calitatea sa de ofițer de poliție unor traficanți internațional de droguri de mare risc.
La denunțul lui Rodriguez, procurorii DIICOT au luat decizia de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Mateescu și Pitcovici dar a început urmărirea penală, urmată de arest preventiv, chiar împotriva lui Rodriguez, acuzat de trafic de extasy și cocaină și așa cum dezvăluiau jurnaliştii Adina Anghelescu si Răzvan Savaliuc în ziarul Averea din 29 august 2005 Aurelian Bădulescu a fost indicat drept unul dintre autorii înscenării acuzaţiilor de trafic de droguri împotriva lui Rodriguez. Astfel, potrivit lui Petre „Rodriguez” Dumitrescu, „traficul de droguri a fost o înscenare pusă la cale de colonelul Stan și de Bădulescu Aurelian, pentru a acoperi implicarea lor în dispariția unor droguri din Venezuela ca livrări supravegheate” (extras din declarațiile depuse la Dosarul 6183/2003, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti).
Pe larg AICI.