Home Politic Agricultorii nu ar trebui să fie afectaţi de reformele UE

Agricultorii nu ar trebui să fie afectaţi de reformele UE

DISTRIBUIŢI

Reprezentanţii UDMR prezenţi la Congresul Partidului Popular European de la Helsinki s-au întâlnit astăzi cu Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a solicitat oficialului european să acorde o atenţie specială subvenţiilor agricole, deoarece, pentru mulţi cetăţeni, aceasta reprezintă o sursă importanta de trai şi, nu în ultimul rând, una dintre cele mai favorabile conexiuni cu Uniunea Europeană.

Delegaţia UDMR s-a întâlnit cu mai mulţi factori de decizie europeni, şi a prezentat câteva dintre preocupările importante ale comunităţii maghiare din România, şi anume dificultăţile legate de educaţia în limba maternă, viitorul iniţiativei cetăţeneşti Minority SafePack – în contextul protecţiei minorităţilor naţionale – şi reformele UE planificate în domeniul agriculturii.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv, Porcsalmi Balint şi europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler, au discutat, joi, cu Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, despre subvenţiile acordate fermierilor şi fermelor familiale din Transilvania.

Preşedintele UDMR a precizat că subvenţiile UE sunt foarte importante pentru existenţa fermierilor maghiari şi pentru faptul că ei nu au beneficiat de nici un fel de alt sprijin în ultimii o sută de ani. În toată această perioadă până la aderarea la Uniunea Europeană agricultorii au fost mereu defavorizaţi.

„Este foarte important pentru UDMR şi pentru fermierii maghiari din Transilvania să se menţină acest tip de subvenţii, chiar să crească valoarea acestora, iar cei care trăiesc în mediul rural să se bucure în continuare de beneficiile acordării finanţărilor UE. Fermierii trebuie să aibă certitudinea că sunt şanse de dezvoltare, că se poate progresa, se poate construi în agricultură şi în ramurile industriale aferente agriculturii, să aibă garanţia asigurării unui viitor sigur pentru familiile lor şi comunităţii noastre”, a subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a adăugat că, plăţile directe, cum sunt şi subvenţiile acordate pe suprafaţă, apropie mai mult oamenii de Uniunea Europeană, pentru că, astfel, ei se bucură, în viaţa lor de zi cu zi, de beneficiile apartenenţei la UE.
„România va prelua din ianuarie preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În această perioadă se va acorda mai multă atenţie ţării, iar aceasta va fi o ocazie excelentă şi pentru UDMR ca, împreună cu factorii de decizie europeni, să reafirme ideea că, pentru a proteja subvenţiile agricole, pentru a proteja fermele mici şi mijlocii, finanţările nu ar trebui eliminate şi, mai mult, ar trebui să fie suplimentate, astfel încât agricultorii să nu fie dezavantajaţi de reformele UE”, a subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Comisarul european pentru agricultură a fost de acord cu UDMR cu privire la necesitatea menţinerii subvenţiilor şi, de asemenea, asupra faptului că plăţile directe nu reprezintă o risipă de bani, ci, dimpotrivă, acestea sunt o conexiune viabilă între cetăţeni şi Uniunea Europeană. Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a solicitat UDMR ca în dezbaterea din Parlamentul European privind politica agricolă comună, reprezentanţii formaţiunii să susţină cauzele întreprinderilor agricole mici şi mijlocii şi fermelor familiale.

Obiectivul nostru este dezvoltarea economică a Transilvaniei – Iuliu Winkler îşi continuă activitatea în funcţia de prim-vicepreşedinte al SME Europe, asociaţie afiliată PPE

Dezvoltarea şi prosperitatea sectorului IMM din Transilvania reprezintă o preocupare constantă pentru UDMR care urmăreşte acest scop prin modelarea în favoarea antreprenorilor a legislaţiei atât la nivel naţional, cât şi european, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler, joi, la Helsinki, după realegerea sa în funcţia de prim-vicepreşedinte al SME Europe.
„UDMR este membră din 2008 a SME Europe, asociaţie afiliată Partidului Popular European (PPE). Am considerat importantă prezenţa noastră în această organizaţie pentru că interesele întreprinderilor mici şi mijlocii din Transilvania şi nevoile lor specifice trebuie să fie reprezentate în procesul de pregătire a legislaţiei europene. Cred că prezenţa UDMR este importantă în toate structurile asociate PPE. Sunt onorat să pot continua activitatea în calitate de prim-vicepreşedinte al acestei organizaţii. Aceasta este o şansă pentru noi, UDMR, să ne exprimăm punctele de vedere, să transmitem priorităţile firmelor, companiilor, antreprenorilor transilvăneni în procesul de pregătire a legislaţiei europene, dar şi în acela de urmărire a implementării legislaţiei la nivel european şi în statele membre. Priorităţile mele sunt priorităţile întreprinzătorilor transilvani: reducerea birocraţiei, simplificarea reglementărilor, accesul la finanţare pentru sectorul IMM şi dezvoltarea infrastructurii atât a celei de transport, cât şi a celei de comunicaţii. Aceste priorităţi reprezintă politicile publice ale UDMR în domeniul economic, iar implementarea lor la nivel naţional reprezintă un punct important în activitatea UDMR”, a declarat Winkler.

El a vorbit şi despre importanţa conectării sectorului IMM de acasă la tendinţele europene. „Acţiunile pe care le-am organizat cu SME Europe acasă au contribuit la o mai bună conectare a economiei transilvane, cu precădere a IMM-urilor, la trendurile europene. Doar în ultimii doi ani, am organizat două conferinţe economice importante, la Sibiu în 2016 şi la Timişoara în această toamnă, iar, în urmă cu câteva săptămâni, cu ocazia decernării premiilor SME Star Awards, o întreprindere din Transilvania, Hotelul Castel Daniel, a câştigat, la propunerea mea, titlul de cea mai bună afacere de familie din UE”, a adăugat Iuliu Winkler.

În marja Congresului PPE de la Helsinki, a avut loc Adunarea Generală a SME Europe, prilej cu care a fost reînnoită conducerea acestei organizaţii, deputatul european Ivan Stefanec (Slovacia) fiind ales în funcţia de preşedinte.

SME Europe reuneşte organizaţii şi politicieni de centru-dreapta preocupaţi de sprijinirea şi consolidarea sectorului IMM în UE. IMM-urile, coloana vertebrală a economiei UE, reprezintă 99% din totalul afacerilor de la nivelul Uniunii. IMM-urile europene generează circa 85% din noile locuri de muncă şi două treimi din cele create de sectorul privat din UE.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.