Home Politic Aliatii ii vor cere socoteala lui Nastase pentru cancelaria de la Camera...

Aliatii ii vor cere socoteala lui Nastase pentru cancelaria de la Camera Deputatilor

DISTRIBUIŢI

Deputatii PNL si cei ai PD ii vor cere astazi explicatii presedintelui Camerei, Adrian Nastase, in cadrul sedintei Biroului Permanent, in legatura cu intentia acestuia de a-si infiinta o cancelarie supradimensionata, dupa modelul de la Palatul Victoria. Pornind de la acest aspect, liberalii si democratii doresc sa inceapa tot in sedinta de astazi primele tatonari pentru revocarea lui Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, o discutie serioasa urmand a avea loc in cadrul grupurilor parlamentare ale celor doua partide.


Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, va trebui sa dea astazi explicatii, in prima sedinta din acest an a Biroului Permanent, in legatura cu intentia sa de a-si infiinta o cancelarie supradimensionata. Deputatii PNL si cei ai PD si-au propus sa-l ia pe Nastase la intrebari, pe motiv ca un aparat de lucru prea stufos nu se justifica. Acestia il acuza pe liderul PSD ca doreste de fapt sa-si -aranjeze- oamenii care au lucrat pentru el la guvern si la partid si care au ramas acum fara loc de munca.

Discutiile din sedinta de astazi a conducerii Camerei Deputatilor, prima din acest an, se anunta a fi foarte aprinse. Democratii si liberalii vor sa-i ceara lui Adrian Nastase explicatii privitor la organigrama cancelariei pe care acesta doreste sa o infiinteze.

Cancelaria reactivata are nu mai putin de 40 de membri

Liderul grupului PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, ne-a declarat ca, in ultimele saptamani, a facut -sapaturi- pentru a descoperi care sunt documentele in care se reglementeaza problema organigramei cancelariei presedintelui Camerei. -Am descoperit ca exista o hotarare din anul 2001 care stipuleaza ca aparatul de lucru al presedintelui Camerei Deputatilor este format din 14 membri – consilieri si experti. Or, vedem ca domnul Nastase a reactivat aceasta structura, dar a umflat-o cu 35-40 de membri, ceea ce nu este normal-, a aratat Nicolaescu. In acelasi timp, deputatul PNL a mentionat ca a solicitat secretarului general al Camerei situatia personalului acestui for legislativ. -Astept sa-mi comunice pentru fiecare om in parte din aparatul tehnic care este situatia… cati s-au pensionat, cati au fost disponibilizati si cati s-au angajat in aceasta sesiune-, a adaugat liberalul.

Proiect de strategie pentru revocarea lui Nastase

Liderul grupului PNL este de parere ca Adrian Nastase ar trebui -sa se duca acasa- daca nu se descurca fara atati consilieri in jurul sau. -Probabil ca nu va avea mult de stat pe acest post-, a subliniat Nicolaescu. El ne-a declarat ca, impreuna cu partenerii de Alianta, liberalii vor pune la punct un proiect de strategie al carei efect sa fie tocmai revocarea lui Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. De altfel, potrivit unor surse din cadrul Aliantei, astazi ar urma sa aiba loc primele tatonari in acest sens, chiar in sedinta Biroului Permanent. O dezbatere serioasa insa se va purta in grupurile parlamentare ale celor doua formatiuni care se vor reuni tot astazi. In urma unor prime discutii, PD ar dori sa faca demersurile de schimbare a lui Adrian Nastase din functie, mergand pe contestarea votului prin care a fost ales acesta, in timp ce PNL ar dori sa invoce ilegalitatea infiintarii de catre presedintele Camerei Deputatilor a unei cancelarii supradimensionate.

Componenta cancelariei

Regulamentul de organizare si functionare a Secretariatului general al Camerei Deputatilor este singurul document in care se face referire la componenta cancelariei presedintelui Camerei Deputatilor. Acesta nu precizeaza insa numarul membrilor acestui aparat de lucru. Se arata, astfel, ca structura este compusa din cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor si din grupul de consilieri. Cabinetul se ocupa de controlul si coordonarea conform sarcinilor stabilite de presedintele Camerei, pregatirea materialelor necesare acestuia pentru pregatirea lucrarilor forului legislativ, precum si stabilirea relatiilor cu guvernul si cu alte autoritati si institutii publice. De asemenea, cabinetul solutioneaza reclamatiile si sesizarile adresate presedintelui Camerei, elaboreaza si gestioneaza politica privind imaginea publica a acestuia. Cancelaria este condusa de un director general, in timp ce cabinetul este coordonat de un director care-i este subordonat primului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.