Deputatul Sergiu Andon, avocatul lui Dan Voiculescu, a facut ieri inca un drum la CNSAS, fara nicio finalitate. Desi spera ca se va intoarce cu documentul care sa contina decizia in legatura cu contestatia sefului sau, personalul Colegiului l-a informat ca nu a terminat de redactat raspunsul oficial. Pentru ca seful oficiului juridic era plecat, iar raspunsul la contestatie nu era gata, functionarii CNSAS l-au sfatuit pe Sergiu Andon sa nu mai vina la sediul institutiei degeaba pentru ca, atunci cand documentul va fi finalizat, il vor chema ei sa il ridice.
Nerabdarea declarata a lui Andon se datoreaza faptului ca avocatul lui Dan Voiculescu lucreaza deja la plangerea pe care o va inainta catre Curtea de Apel. -In niciun caz nu vom astepta sa se implineasca termenul legal de 30 de zile pana la care putem ataca ultima decizie a CNSAS-, a declarat deputatul conservator. Acesta a explicat ca si in plangerea pe care o va depune la Curtea de Apel, va incerca sa expuna din nou -ca nu sunt motive pentru concluzia la care s-a ajuns prima data- si ca va include in document si marturia verisoarei lui Dan Voiculescu, Paraschiva Silagy.
Pe langa problemele pe care le va invoca legate de fondul problemei, precum -faptul ca o minoritate a membrilor Colegiului a votat pentru respingerea contestatiei nu este decat o noua dovada a manipularii politice a acestui organism-, avocatul se bazeaza foarte mult si pe erorile de procedura. Intr-un comunicat trimis de Andon sunt enumerate trei astfel de situatii. In primul rand, avocatul liderului PC sustine ca decizia a fost adoptata dupa expirarea termenului legal de 30 de zile in care Colegiul trebuia sa se pronunte. In acelasi timp, Andon se bazeaza si pe -incalcarea brutala de catre CNSAS- a articolului legislativ referitor la stabilirea rezultatului votului, sustinand ca 3 voturi exprimate impotriva contestatiei din cele 8 -nu reprezinta majoritatea-. Al treilea motiv il constituie -comunicarea publica a deciziei inaintea verdictului justitiei- pe care avocatul o considera ilegala.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane