Home Politic Barna din ochiul colegului de partid

Barna din ochiul colegului de partid

DISTRIBUIŢI

In momente de criza, datorate in special unor rezultate slabe in alegeri, personajele politice care ne repezinta isi pun intrebari si cauta solutii. Cel mai adesea intrebarile se refera la cine este vinovat, iar solutiile sunt de obicei disperate. Paiul din ochiul vecinul devine de indata, in aceste situatii, supraestimat, in timp ce barna depinde de pozitia pe care o ai in partid. Daca esti lider al partidului si ai tolerat ani de zile atitudini sfidatoare la adresa electoratului sau ai permis membrilor partidului ajunsi in functie de demnitate publica sa se imbogateasca prin acte de coruptie, barna din ochii tai nu are vreo importanta. Tu esti cel care stie totul si nu ti se poate intampla nimic pana cand nu vei avea un contracandidat serios. In schimb, daca esti doar un presedinte amarat de filiala, cu siguranta ca paiul tau deranjeaza si ti se va lua capul. Astfel, masurile strategice luate de sefii partidului pentru a da semnalul catre electorat ca -am inteles mesajul- cad de cele mai multe ori in ridicol, fiind bineinteles fara impact electoral. Nu este caracteristica unui singur partid, de exemplu PSD, ci a tuturor partidelor romanesti, care au fost la guvernare.

Este o moda care -face ravagii- in aproape fiecare an electoral. Pentru ca de aceasta data PSD se afla la guvernare, este randul sau sa faca aceste -miscari-. Confruntat cu pierderea majoritatii parlamentare in toamna, dupa ce a iesit puternic sifonat de la locale, partidul de guvernamant incearca din rasputeri sa isi refaca imaginea. Este o munca grea, aproape imposibila, avand in vedere ca dupa aproape patru ani de guvernare PSD s-a ales cu stampila de -partid corupt-. Mai mult chiar, ultimele decizii luate de liderii partidului nu fac altceva decat sa confirme -statutul- obtinut. Dupa ce in cei aproape patru ani de guvernare au inchis ochii la actele de coruptie sau trafic de influenta semnalate in cadrul administratiei guvernamentale sau au negat existenta coruptiei in sanul structurilor de partid, acum, liderii recunosc indirect aceste lucruri. Cum? Prin instituirea unui filtru moral. PSD si-a facut un Comitet de Integritate Morala. Care este scopul acestuia? De a tria listele parlamentare si de a scoate pe tusa persoanele asupra carora planeaza suspiciuni sau a caror imagine de corupti aduc atingere imaginii partidului. Cu alte cuvinte: -noi avem corupti si inca multi de avem nevoie de o comisie-.

Din pacate, pentru PSD este prea tarziu. Momentul ales pentru a face aceasta restructurare morala, chiar daca este una dorita cu sinceritate, face ca actiunea in sine sa nu depaseasca caracterul electoral. De asemenea, se poate spune ca este, intr-un anumit grad, si inutila. Electoratul a aratat la locale ca s-a saturat de -baroni- si nu mai crede in -schimbari la fata- petrecute peste noapte.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.