Home Politic Băsescu a intrat și el oficial în campanie pentru PMP

Băsescu a intrat și el oficial în campanie pentru PMP

DISTRIBUIŢI

Startul oficial al campaniei electorale pentru europarlamentare din 25 aprilie l-a plasat pe președintele Traian Băsescu în mod vizibil și ostentativ în curtea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Șeful statului a ieșit oficial la bătaie politică pentru cei de la PMP și nu se sfiește să își arate atașamentul față de noua formațiune politică de pe scena politică dâmbovițeană. Și liderul de facto al PMP, Elena Udrea, nu se mai sfiește să spună că PMP-ul continuă linia politică a lui Traian Băsescu, iar mai nou, aceasta iese la propagandă virtuală cu selfie-uri împreună cu șeful statului pe fundal la tribuna PMP. Așa s-a întâmplat și duminică la o dezbatere pe teme economice organizată la Palatul Stirbey din Buftea de Fundaţia Mişcarea Populară, o antecameră a partidului în care se înghesuiesc toți refugiații de la PDL sau cei care nu vor să-și piardă mandatele câștigate sub acest blazon politic. În fapt, un eveniment politic camuflat pentru președinte într-o aură oengistă neutră.

Discursul președintelui s-a bazat pe atacarea defunctei USL în special în zona sănătății, acolo unde liderul de la Cotroceni a amintit de momentul Pieței Universității ce a consemnat și căderile guvernelor Boc și apoi, la scurt timp, cel al lui Mihai Răzvan Ungureanu. „Ce s-a întâmplat la Spitalul de Arşi nu este un caz izolat. Degeaba ies propagandiştii curăţeniei sectorului să ne spună cât de curat este sectorul şi doar un accident a fost la Spitalul de Arşi. Nu, fondurile de sănătate sunt fraudate în spitale, în mod consecvent, şi aproape generalizat”, a spus Băsescu. El a menţionat că sistemul mafiot din sănătate a „stimulat” bine Piaţa Universităţii, în ianuarie 2012, împotriva Legii Sănătăţii. „Cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor de sănătate, sistemul va fi în continuare fraudat. Am mult respect pentru doctori, dar îi asigur că dacă nu ar fi respins atât de vehement Legea sănătăţii propusă în ianuarie 2012, ar fi încasat cel puţin tot atât cât încasează acum, în condiţiile în care au riscul procurorilor. Nu s-a vrut”, a spus Băsescu. De asemenea, șeful statului a mai precizat ironic că nu este împotriva reducerii CAS cu 5%, el menţionând însă că nu este „suficient de inteligent” să înţeleagă de unde se va susţine măsura, care înseamnă 5,5 miliarde.

 

Critici la adresa miniștrilor cabinetului Ponta

 

Nici contractul cu firma americană Bechtel, încheiat de Adrian Năstase pe vremea când era premier și reziliat de Șova în mandatul trecut al cabinetului Ponta, nu a scăpat de criticile președintelui. „Singurele contracte care s-au semnat au fost cele licitate în timpul Guvernului Boc şi care au fost în instanţă şi, odată pronunţările făcute, s-au mai semnat, anul acesta, nişte contracte. S-au oprit lucrări, fie la Autostrada Transilvania, fie la tronsonul Nădlac – Arad, dar nu s-a pus nimic în locul lor. Sigur, s-au oprit lucrări şi nu se găseşte contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel, însă asta este ceea ce ne lipseşte: capacitatea de a genera proiecte, când avem banii puşi pe masă de Uniunea Europeană, iar lipsa de capacitate de a genera proiecte nu face decât să adâncească acel deficit de la fondul de pensii, pentru că a utiliza banii europeni înseamnă a crea locuri de muncă”, a spus preşedintele.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, pe 1 aprilie, întrebat dacă a găsit contractul încheiat cu compania americană Bechtel, că documentul este căutat de Parchet „de vreo şase luni”. „E o întrebare la care am mai răspuns, mai răspund de câte ori este nevoie, îl caută Parchetul de vreo şase luni”, a spus Şova, într-o conferinţă de presă. De asemenea, Băsescu a taxat politic fiscalizarea excesivă introdusă de guvernele Ponta. „Ideea că o economie care a trecut prin criză cu eforturi formidabile și costuri politice formidabile primește imediat ce se reechilibrează un set de 35 de taxe noi este greșită. Este ca și cum ai trage frâna economiei. În opinia mea, toate semnele artă că economia luptă împotriva acestei politici a Guvernului și Fondului Monetar Internațional în România”, a afirmat duminică Traian Băsescu la dezbaterea „Starea economică a României în 2014 și perspectivele pentru anul postelectoral”, organizată de Fundația Mișcarea Populară.

 

Pledoarie pentru „partidele noi”

 

Nu în ultimul rând, Băsescu a pledat voalat pentru susținerea unor partide noi – precum PMP – deoarece formațiunile clasice ale scenei politice și-ar fi pierdut capacitatea de a garanta progresul în România. Nu vreau să fiu un închipuit care să se facă că nu a fost preşedintele României 10 ani. Da, am fost şi am cerut tuturor guvernelor ceea ce cer şi acum. De 10 ani cer. Guvernele, însă, sunt parte a sistemului politic şi reflectă chiar capacitatea sistemului de a promova, de a face ţara să progreseze. Eu cred că partidele politice actuale şi-au epuizat capacitatea de a garanta progresul în România. România are nevoie de altfel de partide decât cele care au intat în funcţiune în 1990″, a spus şeful statului.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.