Home Politic Băsescu: „Opoziția îndreaptă România spre derapaj pentru a servi intereselor lui SOV...

Băsescu: „Opoziția îndreaptă România spre derapaj pentru a servi intereselor lui SOV și Voiculescu”

DISTRIBUIŢI

Perspectiva ratării următoarei tranșe din împrumutul convenit cu oficialii FMI, pe fondul jocurilor politicianiste iresponsabile ale opoziției în privința adoptării legilor fundamentale (n.r. – legile educației, salarizării unice și bugetului), devine la finalul legislaturii de toamnă a Parlamentului o realitate tot mai sumbră, ca urmare a blocajului instituit de liderii PSD-PNL. În acest sens, șeful statului a declarat ieri la postul public de radio că i se confirmă suspiciunea că obiectivul opoziției este intrarea României în derapaj, referindu-se la întârzierile la legea bugetului și legile salarizării, considerând că un astfel de interes ar servi oamenilor de afaceri Dan Voiculescu și S.O.Vîntu. „Am o temere legată de responsabilitatea opoziției în primul rând. Din păcate, azi se confirmă ce spuneam: obiectivul opoziției este intrarea României în derapaj“, a adăugat președintele. Pe de altă parte, acesta s-a referit la depunerea a două moțiuni de cenzură pe legile salarizării, dar și la întârzierile în programarea ședinței privind angajarea răspunderii, aceste acțiuni indicând că „obiectivul opoziției este intrarea în derapaj“. Potrivit acestuia, intrarea României în incapacitate de plată ar fi o ipoteză pe placul mai multor oameni de afaceri, printre care SOV și Felix, care s-ar afla în spatele opoziției și ar milita pentru refacerea „averilor măcinate de criză“.

România, la un pas de a derapa de la obiectivele convenite cu FMI

În fața acestei ipoteze sumbre, Băsescu a mai arătat că PNL este un partid de centru-stânga, liberalii fiind doar „gratulați“ nemeritat cu titlul de partid de dreapta, întrucât sunt împotriva modernizării statului și a echilibrării finanțelor publice. Pe de altă parte, acesta a mai afirmat că înțelege din comportamentul actual al formațiunilor din opoziție „că își mențin poziția de a împinge țara în derapaj“. „Sunt partide de stânga amândouă (n.r. – PNL și PSD), nu poate spune cineva că PNL e partid de dreapta. Nici în Europa nu sunt. Ei sunt așezați în centru-stânga în toată Europa. Sunt mai populiști decât cei de stânga“, a spus președintele.
Potrivit acestuia, „partidele de stânga au ca obiectiv intrarea României în deparaj“, în sensul în care aleșii acestor formațiuni politice sunt manipulați de interesele ascunse ale oligarhilor. În privința împrumutului pe care România trebuie să-l facă anul viitor, președintele a arătat ieri că se vor împrumuta șase miliarde de euro pentru că avem un buget cu deficit mare, precum și datorii care trebuie rostogolite, în valoare de 11 miliarde de euro.

31 decembrie, termenul-limită pentru adoptarea legilor salarizării și bugetului

Pentru evitarea unui dezastru similar cu cel al Greciei, șeful statului a mai arătat faptul că România are timp până pe 31 decembrie pentru a adopta legea salarizării și legea bugetului pe 2011 pentru ca FMI să elibereze, după board-ul din ianuarie, următoarea tranșă de împrumut. „Eu nu am cerut partidelor decât, tuturor, inclusiv PSD, ca cele două legi necesare închiderii obligațiilor cu FMI, legea salarizării și legea bugetului, să treacă în timp util. Asta este tot ce am cerut. Până la 31 decembrie“, a afirmat Băsescu. În privința Cabinetului Boc, președintele a spus că evaluarea pe care o dă executivului este bună „pe fond“, deoarece a reușit să se ridice la înălțimea momentului, cu toate întârzierile și stângăciile de comunicare. „Evaluarea pe care o dau guvernului este una bună, pe fond. Un guvern care a reușit să se ridice, cu toate stângăciile lui de comunicare, a reușit să se ridice la înălțimea momentului, adică ceea ce n-a făcut niciun guvern până acum, să-și sacrifice voturile pentru a reda stabilitate fiscală țării“, a menționat Băsescu. În opinia sa, executivul Boc a avut curajul să-și asume cele mai dure măsuri de austeritate pentru calmarea deficitului bugetar. Pe de altă parte, președintele a mai comentat situația din PDL, punctând faptul că nu mai cunoaște partidul. „Eu nu mai cunosc de mult acest partid. Eu am plecat când avea 13%, când am câștigat în 2004 PDL avea 13 procente. Eu când mă duc la întâlnirile cu grupul parlamentar mai cunosc foarte puțini dintre cei cu care am construit partidul, de la Roman (n.r. – Petre Roman) în sus. Este clar că partidul a avut o creștere explozivă, în care criteriile de selecție au fost mult prea relaxate“, a conchis șeful statului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.