Ministrul Sănătății, Florian Bodog, declara pe 1 aprilie că în cadrul ministerului funcționează Centrul Național de Resurse Umane, prin intermediul căruia se va acorda asistență medicilor români din străinătate, care doresc să revină în țară. Bodog a mințit că are deja semnale din Germania și Anglia privind întoarcerea în România a unor doctori, ca urmare a majorării salariilor medicilor. Între timp, majorarea nu va mai avea loc prin trecerea contribuțiilor la angajat.
„Vom acorda asistență tuturor medicilor care doresc să se întoarcă în țară, indiferent dacă și-au făcut specializarea la noi sau în altă parte”, spunea Bodog mințind din nou. Ne amintim cu toții cazul profesorului universitar de neurochirurgie de la Stanford, Ștefan Mindea pe care Ministerul Sănătății l-a plimbat 7 luni ca să-i recunoască specializarea de neurochirurg, după ce „facultatea din SUA a fost evaluată de partea română și comparată cu programul de studii de la noi.” Evaluarea de către economiștii din MS a Facultății de Medicină de la Stanford a durat patru luni. Destul de rapid, mai ales că aia de la Stanford nu au sărit și ei cu o șpăguță la exigenți conțopiști din Balcani.
Bodog explica în aprilie că „pentru orașele mici este o idee de a coborî rezidențiatul la nivel de spital județean. Adică aducem rezidenții în spitalele județene. Nu e niciun secret, dacă vin și muncesc aici cinci ani, unii se căsătoresc, alții se îndrăgostesc de oraș, alții de spital și vor rămâne”. Până să se îndrăgostească rezidenții de ideile fantasmagorice de brancardier ale lui Bodog, la
Călărași nu mai există medic oncolog, CNAS invitând călărășenii să facă 140 km dus-întors pentru a „călări” singurul oncolog din Oltenița. Nu-s mulți 140 km, că doar politicienii străbat cel mai puțin câte 1000 km până la Viena să se trateze că doar n-o să ia locurile pulimii în paturile de spital românești.
conțopiști ?
adica neam de a lui care a angajat normal iar al team de a lui sa fie level mai mic si sa munceasca ?
a? am pus semnu intrebari?
pentru ce? despre ce era vorba?
a
bine daca mai exista Romania in 50 de ani ,,,, dar e mult spus 50