Home Politic Cele 102 paturi ale lui Tătaru-Pristanda nu ies la numărătoare iar Malaxa...

Cele 102 paturi ale lui Tătaru-Pristanda nu ies la numărătoare iar Malaxa e departe de a deveni spital suport COVID-19

DISTRIBUIŢI

În debutul ședinței de Guvern de joi, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a răspuns întrebărilor premierului Ludovic Orban:
Ludovic Orban: Domnule ministru Tătaru, domnule secretar de stat Raed Arafat, știți că am purtat mai multe discuții legate de creșterea capacității de tratare în secțiile de Terapie Intensivă, care reprezintă obiectivul nostru prioritar. Aș dori să ne prezentați, pe scurt, ce progrese ați făcut în raport cu discuţiile pe care le-am avut.

Nelu Tătaru: Da.Domnule prim-ministru, după cum aţi solicitat, în ultima săptămână am reevaluat tot ce a însemnat unitate spitalicească. La nivelul capitalei am identificat şi operaţionalizăm în acest moment, se dau acele autorizaţii de la DSP, 102 paturi de terapie intensivă, două dintre spitale, Colentina şi Malaxa, fiind în integralitate spitale suport-COVID, prin ordin de comandant.

Ludovic Orban: Colentina şi Malaxa.

Nelu Tătaru: Şi Malaxa. Aici avem câte zece paturi, la Malaxa, de terapie intensivă, 29 la Colentina, cu posibilitatea de încă 20 – în măsura în care am solicitat domnului secretar de stat Arafat, prin CNCI, şi dotare, şi personal pentru celalalte 20 de paturi. Celelalte spitale care sunt – Floreasca, Universitarul, Sf. Ioan şi Pantelimon – sunt spitale suport-COVID de terapie intensivă, unde avem, la fel, la Pantelimon, 20 de paturi, 10 la Floreasca, 11 la Universitar şi 10 la Sf. Ioan. În capitală, posibilitatea este 102 paturi şi încă 35 le putem operaţionaliza, dar trebuie să ducem şi personal.”, a numărat Nelu Tătaru, acest Pristanda al zilelor noastre.

Când aduni paturile enumerate de Tătaru, nu rezultă 102: 10+29+20+10+11+10=90 paturi.

În plus, la Spitalul Malaxa există încă internați pacienți non-COVID care încă nu au fost transferați, spitalul fiind complet nepregătit pentru a deveni spital suport COVID, transformarea realizându-se peste noapte prin ordinul lui Raed Arafat dar fără a se acorda suportul de specialitate necesar:
– Nu există echipamentele de protecție anti-COVID 19 necesare pentru personal
– Nu există circuite epidemiologice aprobate
– Spitalul nu are medic infecționist
– Personalul nu a fost instruit cum să se echipeze/dezechipeze
– Nu s-a trimis niciun medic infecționist care să instruiască personalul din punct de vedere medical pentru această boală nouă
– Personalul a aflat de la colegi din alte spitale că foile de observație se completează diferit iar consimțământul pacientului trebuie fotografiat pentru a nu se infecta de pe foaia atinsă în prealabil de pacient
– Nefiind spital de urgență nu există aparat de radiografie portabil pentru zona roșie
– Ecografele nu pot fi mutate în zona care urmează a fi roșie
– Zona în care personalul va sta dezechipat va fi contaminată cu pacienți în drumul spre cabinetele de investigații dacă nu se suplimentează aparatura.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.