Home Politic Consilier al lui Ponta, atac la DNA

Consilier al lui Ponta, atac la DNA

DISTRIBUIŢI

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, consideră inacceptabil ca Direcția Națională Anticorupție să influențeze decizia politică și apreciază că, dacă după „execuția mediatică” și „umilirea” celor reținuți și arestați, aceștia vor ataca statul român la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), vor câștiga „în mod cert”.

Frunda a declarat miercuri, la RFI, că un proiect precum cel al PSD privind arestul nu este necesar, argumentând că modalitățile de arestare ar fi stabilite clar atât în convențiile internaționale, cât și în procedura penală română și în „doctrina constantă” a CEDO.

„Pur și simplu ar trebui respectate aceste norme. Ar trebui respectate cazurile de arestare și tratamentul la care este supus cel care este arestat preventiv sau reținut de către organele de urmărire. Acestea ar trebui în momentul reținerii, arestării, să nu-l lase în cătușe liber pe stradă pe cel împricinuit, ci să-l pună într-o mașină în curtea instituției și să-l ducă în sediul Poliției Capitalei, dacă vorbim de București. Această execuție mediatică, discreditarea umană, umilirea celor reținuți și arestați este în contradictoriu cu toate normele europene și nu se practică în nici unul din statele Europei. Dacă aceste persoane vor ataca statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în mod cert vor câștiga”, a spus Gyorgy Frunda, la RFI.

El a opinat că DNA nu ar trebui să se pronunțe în legătură cu ceea ce dorește să facă Parlamentul.

„După părerea mea, este inacceptabil ca Direcția Națională Anticorupție, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție de multe ori să încerce să influențeze decizia politică. Potrivit Constituției României, avem trei puteri în stat, care se echilibrează în activitatea lor, dar care trebuie să-și respecte domeniile de activitate. Nu este treaba DNA să se pronunțe printr-un comunicat asupra a ceea ce vrea să facă Parlamentul. Parlamentul are dreptul să se pronunțe sau să modifice legea, indiferent dacă acest lucru place sau nu place procurorilor sau judecătorilor. (…) Abia când proiectul este pe masă, este bine să aibă loc o dezbatere cât mai largă, cu ascultarea tuturor instituțiilor care sunt implicate și care au ceva de spus în această cauză”, a mai spus Frunda.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.