
Faptele de coruptie nationale au inceput sa fie exportate pe banda rulanta si la Bruxelles, acolo unde exista o preconceptie a justitiei totale de tip occidental si a nemtilor care nu ar face niciodata nimic ilegal. Dar nu intotdeauna este asa. Un nou caz de abuz in Parlamentul European ne arata ca prezumtivii infractori nu au nationalitate iar cei care le sunt complici nu sunt numai de teapa lui Bercea Mondial, ci chiar liderii structurilor europene. Concret, este vorba de seful socialist al Parlamantului European, Martin Schulz, care a lucrat in favoarea unor astfel de personaje urmarite in Romania pentru fapte de coruptie. Cazul a fost expus pe larg duminica pe blogul personal de catre europarlamentarul Monica Macovei si il are in centrul atentiei pe actualul parlamentar PSD (ex -PNL), Ovidiu Silaghi.
`Pe 4 septembrie 2013, Ovidiu Silaghi a devenit membru al Parlamentului European din partea PNL. Cu puțin timp inainte, Parlamentul României a primit o cerere de ridicare a imunitații lui Silaghi, dar nu a decis asupra acestei cereri, pentru ca Ovidiu Silaghi a demisionat imediat si a fost trimis de PNL in Parlamentul European. Cu noul mandat de europarlamentar, Ovidiu Silaghi a primit, de asemenea, o noua imunitate, pe care doar PE i-o putea ridica.
Pe 13 decembrie 2013, Parlamentul European a primit o solicitare din partea DNA sa ii fie ridicata imunitatea lui Ovidiu Silaghi pentru a fi urmarit penal pentru acuzația de trafic de influența.
Pâna la demisia sa din data de 19 iunie 2014, Martin Schulz, fostul presedinte al Parlamentului European (1) nu a anunțat in Plen primirea cererii DNA de ridicare a imunitații de deputat a lui Ovidiu Silaghi si trimiterea acesteia la Comisia pentru afaceri juridice (JURI) si (2) de fapt nu a trimis cererea la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE. Martin Schulz era obligat sa transmita Comisiei JURI “orice cerere adresata Presedintelui de catre o autoritate competenta a unui stat membru in vederea ridicarii imunitații unui deputat”, potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedura al PE.
Deoarece Martin Schulz nu si-a respectat obligațiile procedurale, Comisia JURI nu a putut elabora, inainte de ultima sa reuniune din 10 aprilie 2014, un raport, iar solicitarea DNA nu a fost votata in Plenul PE, ca si cum aceasta cerere nu a existat niciodata. Ofiterul de presa al lui Martin Schulz a transmis presei din România (vezi Gandul.info), la inceputul lunii iunie 2014, ca Martin Schulz ar fi cerut Comisiei de Afaceri Juridice (JURI) “un punct de vedere” si ca nu ar fi primit vreun raspuns`, a scris Monica Mocovei pe blogul sau.
Raspunsul JURI a fost unul care il incrimineaza pe Schulz sub suspiciunea ca a taraganat voit procedurile pentru a-l face scapat pe Silaghi, recent trecut cu arme si bagaje in PSD. `Secretariatul Comisiei JURI a precizat insa ca “(1) acest caz nu a fost niciodata anunțat in sesiunea plenara” (de presedintele PE, Martin Schulz, n.n) si, prin urmare, „(2) nu a fost trimis Comisiei JURI” pâna la ultima sedința a JURI din aceasta legislatura. Tot Comisia JURI precizeaza ca “nu ar fi putut lua nicio masura cu privire la cererea de ridicare a imunitații, intrucât acest caz nu a fost anunțat in Plen, in conformitate cu Regulamentul”. si asta pentru ca socialistul Martin Schulz nu si-a respectat obligațiile de presedintele al Parlamentului European`, scrie Macovei. Europarlamentarul roman l-a intrebat pe Schulz ce a facut cu solicitarea DNA, dar nu a primit niciun raspuns. `Astfel, Martin Schulz, prin incalcarea atribuțiilor de presedinte al PE, l-a protejat pe europarlamentarul român Ovidiu Silaghi si a blocat timp de 5 luni de zile ancheta DNA. Martin Schulz a procedat in Parlamentul European, asa cum procedeaza Ponta si PSD in Parlamentul României: ii protejeaza pe politicienii corupți de justiție`, mai scrie aceasta. Despre acest caz scandalos, Macovei a afirmat ca este in joc increderea cetațenilor europeni in Parlamentul European. Astfel, in timp ce ancheta DNA a fost blocata in Parlamentul European, Ovidiu Silaghi a candidat si a dobandit o noua imunitate, in Parlamentul României, din partea PSD. Acest fapt ridica si mai multe semne de intrebare despre cum si de ce a trecut subit Silaghi de la PNL la PSD, in timp ce Schulz a tinut la sertar solicitarea DNA de ridicare a imunitati sale de fost europarlamentar.