Home Politic De câte avioane prăbușite în care să se afle români mai este...

De câte avioane prăbușite în care să se afle români mai este nevoie pentru ca Dușa să-și dea demisia?

DISTRIBUIŢI

Autoritățile dau dovadă încă o dată că nu sunt pregătite să facă față niciunei situații de criză. Fie că vorbim despre una internă, sau despre una externă dar care implică cetățeni români. Dacă la tragedia din Apuseni concursul incompetenței a fost dat de Ministerul de Interne, cel al Apărării și Romatsa, la prăbușirea avionului din Ucraina al Malaysia Airlines, în care se afla și un român, proba incompetenței a fost dată de MAE și MApN. În ambele crize găsim un personaj comun și anume ministrul Apărării, Mircea Dușa. Un pădurar incompetent și slugarnic din curtea Kiseleff-ului care habar nu are pe ce lume trăiește iar meseria de căprar de Harghira i s-ar fi potrivit mai bine. Dacă în cazul accidentului din Apuseni, el se afla la o agapă informală cu Victor Ponta și jurnaliștii acreditați la Guvern, de data aceasta Dușa a mai spus o prostie la fel de mare ca el.

„Atât timp cât lucrurile sunt incerte, cred că trebuie cel puţin eu să fiu mai ponderat. Sigur că este un eveniment deosebit, de condamnat, faptul că şi-au pierdut viaţa 250 de oameni, dar până o anchetă tehnică, care are şi girul echidistanţei, va stabili ce s-a întâmplat cu acel avion, eu, ca ministru al Apărării, nu aş face comentarii”, a spus ministrul Apărării, Mircea Duşă. Întrebat dacă se impune o stare de alertă sau o şedinţă a CSAT, Mircea Duşa a spus că este vorba despre un zbor civil. „Aveţi dumneavoastră informaţii că a fost doborât? Mă feresc să fac asemenea afirmaţii până când o comisie de expertiză echidistantă va stabili cauzele catastrofei aviatice”, a ţinut să precizeze Duşa, adăugând că nu se impune nici convocarea CSAT. După declarațiile lui Dușa, șirul gafelor a continuat. A venit rândul MAE să se bâlbâie în privind naționalității cetățenilor din cadrul acestei curse. Dacă vineri dimineață MAE ne informa că nu există niciun cetățean român la bord, la prânz MAE a comunicat că un cetățean cu dublă cetățenie se află la bord. Mai mult, pe surse ar fi venit informația că el era student la UMF Cluj și că ar fi fost însoțit și de prietena sa, studentă și ea la această universitate. Deocamdată, informațiile nu au fost confirmat.

Dar Corlățean?

 

Cert este este că, în ciuda faptului la circa 1.000 de kilometri de granița estică a României se poartă un război, ministrul Apărării, Mircea Dușa, spune că nici măcar nu are rost convocarea unei ședințe CSAT pe acest subiect. Probabil se așteaptă ca o cursa TAROM, plină de români care tranzitează teritoriul Ucrainei, să fie victima tirurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune. Iresponsabilitatea lui Dușa impune o demisie sau o demitere a acestuia din partea lui Victor Ponta. Aceeași soartă, pentru bâlbele repetate ale MAE, ar trebui să o împartă și ministrul de Externe, Titus Corlățean. Chiar dacă la o scară mai mică, cazul românului mort în Ucraina, ar putea fi asemănat cu cel al cetățeanului român Claudiu Crulic, mort prin înfometare într-o închisoare din Polonia în 2008, despre care autoritățile române nu au făcut mai nimic. Atunci, cazul a provocat demisia ministrul de atunci al Externelor, Adrian Cioroianu. Cu toate acestea, demisia din guvernul Ponta pentru astfel de greșeli nu face din ritualurile onorifice ale „celui mai cinstit guvern de la Revoluție încoace”, așa cum îl caracteriza populist, Victor Ponta în urmă cu circa doi ani de zile.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.