Votul asupra ridicării imunității deputatului Florin Popescu nu va mai fi dat marți, după ce ședința plenului Camerei Deputaților a fost suspendată din lipsă de cvorum. Astfel, PSD l-a salvat încă o dată pe deputatul Puișor pentru care procurorii au solicitat arestarea preventivă.
Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marți, că pentru parlamentarii PSD este mai importantă campania electorală pentru europarlamentare decât votul asupra solicitării de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu, care ar putea fi dat abia după scrutinul din 25 mai.
Iordache a fost întrebat care este motivul pentru care parlamentarii PSD nu au fost prezenți la ședința Camerei Deputaților, suspendată din lipsă de cvorum, unde ar fi trebuit supusă votului solicitarea de ridicare a imunității lui Florin Popescu.
„Campania electorală este mai importantă și fiecare coleg avea programat… și eu am în cursul zilei o întâlnire electorală. Sunt două întâlniri foarte importante în Parlament în acest moment, de aceea a fost o prezență mai slabă. Dar acest vot poate să aștepte două săptămâni și atunci pe 27 (mai – n.r.) cu siguranță va fi și cvorum pentru acel vot sau pentru legi”, a afirmat Iordache.
Deputatul PSD a fost întrebat cum poate fi campania electorală mai importantă decât votul pentru o solicitare a procurorilor privind arestarea preventivă a unui deputat.
„Dosarul poate să meargă înainte, cercetările merg mai departe, nu e asta problema din punctul nostru de vedere. Noi suntem mai preocupați de campania electorală decât de acest vot (…) Din punctul meu de vedere, e mai important să ne întâlnim cu oamenii decât să venim azi la Parlament”, a răspuns Iordache.
Și Udrea a lipsit nemotivat
Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, marţi, că deputaţii PMP au absentat de la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care urma să fie votată solicitarea de ridicare a imunităţii deputatului Florin Popescu, menţionând că Elena Udrea nu a fost prezentă la şedinţă.
Andreea Paul a acuzat parlamentarii PMP şi pe Elena Udrea că au absentat.
„Nu am văzut-o (pe Elena Udrea – n.r.), nu a fost în sală (…) Să ştiţi că ea de obicei absentează, e prezentă doar pe coridoarele parlamentare în faţa camerelor de filmat”, a spus deputatul PDL.
„Parlamentarii din partea PMP nu au fost prezenţi, delegaţia PDL a fost în sală. E adevărat că nu există partide politice ca lacrima. Este reprobabil, nu doar că nu vin la serviciu, dar şi atunci când e important şi trebuie să dăm un semnal independenţei justiţiei să-şi facă treaba şi să ridicăm talpa politică de pe cei care sunt acuzaţi pentru moment şi s-ar putea la un moment dat, condamnaţi, de infracţiune, de furt, de mită electorală, nu pot răspunde în faţa justiţiei, doar pentru că parlamentarii nu vin la serviciu”, a mai afirmat prim-vicepreşedintele PDL.
Andreea Paul a precizat că deputatul Florin Popescu ar trebui să-şi prezinte demisia din Parlament, pentru a se pune le dispoziţia justiţiei.
„Ai greşit, îţi dai demisia de onoare, te duci, îţi aperi dacă este cazul nevinovăţia în instanţă şi pe urmă românii te reprimesc cu braţele deschise la un eventual nou scrutin electoral”, a susţinut prim-vicepreşedintele PDL.
Deputații urmau să dea votul final și în privința cererii de încuviințare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu.
Ședința Camerei Deputaților în care trebuia să se supună la vot ridicarea imunității deputatului Florin Popescu a fost suspendată și în urmă cu o săptămână, tot din lipsă de cvorum.
DNA a cerut avizul Camerei Deputaților pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. „Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, a arătat DNA în cerere.
Deputații din Comisia juridică au respins, în 28 aprilie, cererea în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanșată acțiunea judiciară împotriva lui. Au fost înregistrate 15 voturi „împotrivă”, 7 voturi „pentru” și o abținere. Popescu a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui și că acuzațiile se referă la trafic de influență, și nu la luare de mită.