PRM se afla inca sub semnul liderului-locomotiva – stare de fapt recunoscuta de insusi capii acestui partid, dar nu cu fala, ci cu oarecare iritare, deoarece increderea in charisma sefului suprem i-a facut pe cei din teritoriu sa se culce pe o ureche si sa nu se pregateasca cum se cuvine pentru alegerile locale. Cei peste 40 de lideri ai filialelor judetene ale -Vulturului Cruciat- au asistat ieri spasiti la imputarile aruncate in obraz de catre colegii lor, vicepresedintii peremisti Lucian Augustin Bolcas, Nicolae Vasilescu si Mihai Ungheanu – autorii unei aspre analize privind modul de desfasurare al alegerilor locale si rezultatele obtinute de partid la aceste alegeri. Potrivit acestei analize, alegerile din 6 iunie -trebuie sa reprezinte pentru partid un serios semnal de alarma, avand in vedere rezultatele nesatisfacatoare obtinute in raport cu potentialul politic al PRM si sa determine adoptarea unor masuri corespunzatore, inclusiv sanctionarea cadrelor cu responsabilitati in organizarea alegerilor locale-, lucru pe care -milosul- Vadim s-a grabit imediat sa-l puna in practica, el anuntand ieri caderea in dizgratie a unor lideri de filiale.
Ungheanu: -PRM este intr-adevar un partid cu un lider-locomotiva-
Rezultatele electorale ale partidului, considerate ca fiind total nesatisfacatoare, in ciuda usoarei cresteri fata de anul 2000 – , sunt explicate de cei trei peremisti printr-o serie de disfunctionalitati care privesc toate aspectele de organizare a unei campanii elctorale. Lipsa de fonduri, reprezentarea mediatica inconsistenta, si nu in ultimul rand fraudele la care s-a dedat PSD, sunt doar carentele recunoscute public, la acestea adaugandu-se altele ce tin mai mult de bucataria interna, pornind de la pasivitatea candidatilor in a-si face campanie si a atrage donatiile si sponsorizarile necesare, pana la -slaba implicare a organizatiilor de tineret si femei Romania Mare-. Analiza nu uita nici modul in care a fost gestionata campania, dar nici activitatea slaba desfasurata in ultimii patru ani de filialele judetene, de reprezentantii PRM in administratia locala si de parlamentari in teritoriu, in timp ce promovarea cadrelor in functiile de conducere nu s-ar fi bazat -pe criterii de performanta profesionala si politica, ci pe afinitati personale sau de grup-. Conducerea centrala a mai reprosat tensiunile interne locale cu grave prejudicii la adresa imaginii partidului, prezentarea unor candidati fara notorietate si capital de incredere. Logistica a reprezentat un alt punct slab al campaniei PRM, fapt care -a determinat disfunctionalitati majore in procesul de comunicare-, mai ales la nivelul Bucurestiului. Toate aceste carente l-au facut pe Bolcas sa se intrebe daca cei care au detinut functii de conducere sunt capabili sa se implice in rezolvarea problemelor de interes local. Printre filialele vizate de revitalizare se numara cele din Arad, Dolj, Suceava, Iasi, Vrancea, Cluj, Dambovita, Bihor, dar si liderii zonali aflati in fruntea organizatiilor din Alba, Buzau, Constanta, Covasna, Harghita, Ilfov, Satu Mare, Suceava, Timis si, nu in ultimul rand, Bucuresti.
Cromozomii sunt de vina!
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a dictat deja primele masuri de -corijare a erorilor umane-. Ca atare, Comitetul Director al partidului a decis ieri schimbarea conducerilor filialelor judetene PRM Sibiu, Brasov, Covasna, Teleorman, Bucuresti si Bistrita-Nasaud. De altfel, lista celor maziliti va continua. Pus pe fapte mari, Vadim l-a insarcinat pe secretarul general Gheorghe Funar -sa viziteze toate organizatiile teritoriale pana la alegerile din noiembrie pentru a analiza activitatea acestora, a face o evaluare a cadrelor si a propune Biroului Permanent, partidului si mie personal, masurile de revitalizare a filialelor cu rezultate sub asteptari-. -Eficienta mai redusa a oamenilor nostri, lipsa permanentelor la nivelul filialelor, unde in unele cazuri sunt situatii in care timp de doua-trei saptamani dai cu tunul si nu gasesti pe nimeni-, dar si faptul ca -unii sunt depasiti de evenimente- l-au determinat pe Vadim sa se erijeze in partizanul -impletirii experientei oamenilor cu parul alb cu vitalitatea tinerilor-. -Ei nu au biografie, ea se scrie sub ochii nostri-, a declarat sententios liderul PRM. Totodata, Vadim are in vedere o -intelectualizare- a listelor de candidati pentru alegerile generale, fiind acceptati pe liste numai cei cu studii superioare-. In schimb, Tribunul nu are nevoie de -papagali-, ca atare a renuntat la obligativitatea dovedirii de catre listasi a talentelor de poligloti. -Pentru mine poliglotii sunt niste mari papagali-, a enuntat Tribunul, dand ca exemplu mari personalitati ale istoriei care nu stiau o boaba de limba straina, dar erau niste genii. -E o chestiune ce tine de cromozomi-, a decretat Vadim; -unii ce au inclinatii spre limbi straine, altii, geniali, dar care au un blocaj mental cand e vorba de acestea, precum Eugen Barbu sau Goga-.