Cele două partide aflate la guvernare în acest moment par să fi înțeles că după 2024 nu există șanse pentru ele pentru a rămâne la guvernare decât dacă își unesc forțele într-un nou USL, pe fondul unei prezențe scăzute la vot, românii care l-au votat pe Klaus Iohannis fiind scârbiți de faptul că acesta i-a mințit și a adus pe-se-de la guvernare. Sociologul Vasile Dîncu de la PSD, actual ministru al Apărării a radiografiat la DIGI 24 situația actuală politică și a făcut previziuni.
Prezent în studioul DIGI 24, Vasile Dîncu a explicat că a discutat cu președintele României prioritățile pentru acest an, riscurile care există și modul prin care se va reuși integrarea în buget. Președintele s-a oferit să sprijine din toate puterile noul guvern. Dîncu a mai spus că nu a văzut în guvern niciodată nicio asperitate și niciun fel de diferență sau de partajare pe baza apartenenței politice a miniștrilor, a unor proiecte.
Dîncu a explicat și cum de s-a făcut switch-ul atât de ușor între doi dușmani.
„Din păcate, politica noastră este condusă mai degrabă de oameni care se ocupă de campania electorală și care se ocupă de războiul politic ori după alegeri ar trebui războiul politic să înceteze. De ce s-a făcut? Eu cred că covidul a ajutat, a fost un auxiliar important această pandemie, a creat deja o agendă comună. Suntem obligați să facem anumite lucruri împreună. Apoi, nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta, între stânga și dreapta pentru că trăim într-o dinamică socială total diferită. De exemplu, când a fost vorba de investiții, vreau să spun că la procentul de investiții din PIB,
liberalii au venit cu un procent mai mic și împreună am stabilit haideți să dăm un procent mai mare și atunci au fost și ei mulțumiți că a fost un sprijin al nostru pentru această dimensiune de brand a Partidului Național Liberal. Dar cei care au fost prezenți și care știu și își aduc aminte cu siguranță că n-am vorbit de 7 % de la început, 7 % am ajuns după ce am discutat împreună și noi am propus chiar să mărim procentul. Și atunci am venit cu acest lucru. Ceea ce ne lipsește nou încă și cu siguranță că o să câștigăm în timp dacă și colegii noștri liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării. Nu se rupe coaliția nici anul acesta și nici anul viitor.”, aspus Dîncu
Întrebat dacă PSD și PNL vor candida împreună, Dîncu a răspuns:
„Asta rămâne de văzut, ține de parcursul pe care îl vom face în acești doi, trei ani până la alegeri dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată și așa este bine, ne păstrăm fiecare identitatea noastră.”
E evident de la 1848. Poate va recunoaște și tov. Cioloș c-a prezidat tot un guvern de aceeași factură.
Sunt partide diferite, de dreapta si de stanga, adica unul fura cu mana dreapta, celalalt cu cea stang
Tovarasul Vasile Dincu ar fi trebuit sa spuna adevarul si anume ca atunci cand este vorba de un os de ros PSDeul si PNLeul nu se deosebesc prea mult fiecare incercand sa puna mana pe o bucata cat mai mare din ciolan,dar a dato la intors cu ideologia politica a PSD si PNL care dupa spusele lui nu se deosebeste prea mult.
Cine crezi ca mai pune botul la vrajeala asta mai ecscrocule cand si PNL si PSD,partidele care au fost cel mai mult la conducetea Romananiei si se fac vinovate in cea mai mare masura de starea actuala a tari,stare cu care nu va puteti mandri cu toate ca voi parlamentari v-ati dat pensii speciale sau de serviciu cum so fi numind pentru aportul vostru la situatia economica a Romaniei de astazi.
CAnd este vorba de „furat”, normal ca sunt ca fratiii. Chiar daca-s vitregi, tot frati de-un furat sunt!!!
Draga Remus,
In emsiunea de la Realitatea Plus Tv din data de 09.01.2022 a fost invitat liderul AUR care a devoalat public legatura din anul 2015 dintre Dan Mihalache – seful de campanie electorala a lui Santa Klaus – dusmanul declarat al PSD-ului si onor Vasile Dancu – fost, actual si viitor lider al tuturor echipelor de politicieni ce s-au perindat la conducere in PSD .
Din acest punct de vedere, afirmatia domnului Vasile Dancu din acest articol este una extrem de credibila, iar daca ne uitam la anul 2015 si istoria sa nu poti sa nu te gandesti ca era exact in perioada de maxima publicitate mediatizata pe subiectul luptei anticoruptie a celbrului Binom, deci prietenie, relatii, contraccte si tot ce inseamna bani i -au legat pe cei din PSD si PNL, bani publici se intelege.
Pai eu ce am spus mai Mihneo”ca PSD si PNL se aseamana unu cu altul cand este vorba de pus mana pe un os de ros sau sa iai imparta ciolanul,dar poate tu nu stii ce inseamna os de ros sau ciolan cab vorbim despre partidele politice care fac tot posibilul sa ajunga la asa ceva adica tot despre bani publici este vorba.
Iar cu partea aia in care tov.Dincu vorbeste despre doctrine politice asta este ca atunci cand partidele politice vorbesc despre programele lor politice cu care se prezinta in fata electoratului inainte de alegeri eu spun ca partidele sa o lase mai moale cu doctrinele si promisiunile din programele lor politice pentru ca odata ajunsi la putere politicieni uita instant de promisiuni si se apuca de ce stiu ei mai bine,impartitea ministerelor si a celorlalte functii care le ofera posibilitatea de furt cu acte adica legal a banului public sau dau legi cu dedicatie pentru salarii sau pensii speciale asa cum s-a vazut pana acum,salarii si pensii care sunt suportate de la bugetul de stat,adica platesc toti romani pentru o categorie profesionala sau alta aleasa de o majoritate parlamentara aflata vremelnic la putere dupa care AMIN ,pentru ca legea spune ca un drept odata castigat nu poate fi retras chiar daca cu”dreptul”ala nu este deacord 90%din populatia Romaniei.