CNSAS i-a trimis deja liberalului Titu Gheorghiof o decizie prin care ii este comunicata hotararea institutiei in privinta dosarului sau, dupa cum ne-a declarat unul dintre membrii Colegiului, Corneliu Turianu. Intr-o sedinta ce a avut loc pe 26 iulie, CNSAS a hotarat ca deputatul liberal nu a facut politie politica, desi existau indicii ca acesta ar fi colaborat cu Securitatea. -Decizia a fost ca nu a colaborat cu politia politica. El (n.r. – Titu Gheorghiof) a facut vreo doi ani inchisoare, i s-a dat misiunea sa spioneze un coleg-, a mai spus Turianu, explicand totusi ca liberalul intra intr-o categorie intermediara, ce inca nu este prevazuta de Legea deconspirarii Securitatii, adica chiar daca avea un angajament cu aceasta, semnat in timpul inchisorii, notele pe care le-a dat erau nesemnificative. -Nu sunt informatii de politie politica. Informatiile date de el nu aveau niciun fel de relevanta ca ar fi facut rau cuiva. Notele informative descriau fapte banale din viata celor pe care Gheorghiof trebuia sa-i urmareasca-, a incheiat Turianu.
Luni, purtatorul de cuvant al Colegiului, Cazimir Ionescu, a amintit ca de aproape o luna si jumatate, membrii Colegiului duc o campanie intensa in favoarea modificarii legii, astfel incat sa fie introdusa o noua categorie, adica cei care au colaborat cu Securitatea sub diverse forme, dar ale caror actiuni nu intra in categoria politie politica, referindu-se la cazul judecatoarei Florica Bejinaru. In privinta lui Gheorghiof foarte greu a atarnat faptul ca angajamentul a fost semnat in inchisoare, deci s-a considerat ca a fost asumat sub presiune.
Desi cand a fost chemat la audieri, Titu Gheorghiof a negat ca ar fi colaborat cu fosta Securitate atat in inchisoare, cat si dupa ce a fost eliberat, liberalul a renuntat la nominalizare pentru functia de ministru pentru relatia cu parlamentul, dupa ce Bogdan Olteanu a devenit presedinte al Camerei Deputatilor. Presa centrala a speculat ca Gheorghiof a actionat astfel din cauza amenintarilor ca ii va fi publicat dosarul de informator al Securitatii.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane