Home Politic Ghise se da victima – nu a Securitatii, ci a PNL

Ghise se da victima – nu a Securitatii, ci a PNL

DISTRIBUIŢI

Dupa ce conducerea PNL i-a retras sprijinul politic, deputatul liberal Ioan Ghise a facut o ultima sfortare de a se salva si de excluderea din partid. Desi a recunoscut, fara regrete, ca a semnat un angajament cu Securitatea, Ghise s-a agatat de o hotarare mai veche a CNSAS pentru a convinge ca este nevinovat. Dar cartea lui Ghise se va juca la sfarsitul saptamanii, cand Delegatia Permanenta a PNL va decide excluderea lui si a Monei Musca din partid.


Deputatul Ioan Ghise le-a trimis liberalilor un apel prin care a incercat sa se apere de planul PNL de a-l exclude din partid. Intr-o scrisoare pe alocuri disperata, Ghise si-a consemnat pledoaria in 37 de puncte, incepand chiar cu o decizie mai veche a CNSAS prin care a fost declarat nevinovat de colaborare cu Securitatea. Asta in conditiile in care Ghise a tot recunoscut din 1992 si pana acum ca a semnat un angajament cu Securitatea, ba chiar ca are si sapte note informative care sa-i dovedeasca activitatea. Dar Ghise nu priveste legatura sa de doi ani cu Securitatea ca pe un lucru rau, ci recunoaste senin ca -azi, dupa experienta de viata si politica acumulata dupa 1990, daca m-as afla in aceleasi conditii din 1983, as proceda exact la fel-.

Astfel ca decizia conducerii PNL de a-i retrage sprijinul politic i s-a parut nejustificata deputatului liberal, mai ales ca acesta nu-si simte musca de pe caciula. Asa ca Ghise si-a construit apararea pozand in victima unor membri din conducerea PNL, care au propus chiar excluderea deputatului din formatiune. -Apare ca neprincipiala propunerea celor sase fruntasi liberali, membri ai Biroului Permanent Central, care au votat pentru propunerea de sanctionare a mea inainte de a ma audia si de a verifica probele-, s-a revoltat Ghise. El a acuzat ca PNL nu a tinut cont de hotararea CNSAS si ca l-a sanctionat incalcand toate principiile liberale, mai ales ca nici Statutul si nici Codul etic si moral al partidului nu mentioneaza situatiile in care un membru PNL poate fi exclus din partid. -Daca decizia Colegiului CNSAS, in baza legii, nu conteaza, atunci ce mai conteaza? In aceste conditii, oricine poate fi exclus din PNL fara a i se proba nevinovatia. Care mai este atunci diferenta intre PNL si PCR, cel care conducea Securitatea?-, a indicat Ghise -nereguli- avantajoase pentru viitorul sau politic, in speranta ca-l vor scapa de excluderea din partid programata pentru sfarsitul acestei saptamani.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.