Home Politic Îi vrea la pușcărie pe cei care-o insultă

Îi vrea la pușcărie pe cei care-o insultă

DISTRIBUIŢI

Una dintre cele mai penibile politiciene din România, remarcată prin faptul că a făcut greva foamei degeaba, senatoarea ALDE Cristiana Anghel a depus la Parlament o inițiativa legislativă prin care dorește reincriminarea insultei și calomniei, astfel încât acestea să fie considerate fapte penale, care ar urma să fie pedepsite prin închisoare de la 1 lună la 3 ani.

Dezincriminarea insultei și calomniei a fost făcută de fostul ministru al justiției, Monica Macovei.

Politicienii actuali ar dori ca ei să-și facă de cap iar noi să nu mai scriem sau să scriem dar să mergem la închisoare iar ei să rămână liberi.

Astăzi Cristiana Anghel s-a prezentat la Comisia Juridică de la Senat cu două amendamente prin care propune înlocuirea pedepsei cu închisoarea cu amenda penală.

Dacă am spune că e o prostie să depui o modificare a legii pe care apoi tot tu să și-o amendezi, s-ar supăra madam Anghel și ar spune că o insultăm. Dacă am spune că ea săraca e doar o mediocră căreia Dan Voiculescu i-a dat dreptul să voteze legi iar ar spune că o insultăm că de fapt ea este genială și ar fi intrat oricum în Parlament și fără ajutorul pușcăriașului, pe care oricum l-a trădat. Așa că așteptăm cu interes să vedem ce fac ceilalți parlamentari.

Textul propunerii legislative:

„Titlul I. Infracțiuni contra persoanei se completează şi va avea următorul cuprins:

“Capitolul X. Infracțiuni contra demnității

Art. 2271 – Insulta – Atingerea adusă onoarei ori reputației unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin alte mijloace, ori prin expunere la batjocură, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul când se atribuie unei persoane un defect, boală sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebui relevate.

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părților înlătură răspunderea penală.

Art. 2272 – Calomnia – Afirmarea ori imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinante privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancțiune penală, administrativă sau disciplinară, ori disprețului public, se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părților înlătură răspunderea penală.

Art. 2273 – Proba verității – Proba verității celor afirmate sau imputate este admisibilă, dacă afirmarea sau imputarea a fost săvârșită pentru apărarea unui interes legitim.

Fapta cu privire la care s-a făcut proba verității nu constituie infracțiunea de insultă sau calomnie.”

Evident că proba verității la un politician despre care susții cu documente că a furat o poate face doar decizia definitivă de condamnare a acestuia.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.