Home Politic La plecarea lui Bănicioiu, Lascăr și Carantino recunosc lipsa tehnicii pentru arși....

La plecarea lui Bănicioiu, Lascăr și Carantino recunosc lipsa tehnicii pentru arși. Arafat s-a dat la fund

DISTRIBUIŢI

Exact după învestirea noului Guvern și după ce Nicolae Bănicioiu care ne spunea cât de bine dotați suntem și cum pacienții de la Colectiv sunt tratați ca în Germania, va pleca acasă, medicii Ioan Lascăr și Andrei Carantino au prins curaj și/sau caracter și semnalează nevoile acute din sistemul de sănătate. Singurii medici care au avut curajul să spună adevărul au fost cei din Alianța Medicilor care au pus punctul pe i: „noi ca stat nu avem condiții de a trata marii pacienți arși și nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși. Nu suntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București. Iar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie de condiții aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are.” Felicitări pentru curaj și onestitate!

Deși au vorbit de nenumărate ori în fața camerelor de luat vederi de la tragedia de la Colectiv încoace, abia acum cei doi cunoscuți medici spun și ei adevărul în interviurile acordate DIGI 24: „În prima linie au fost medicii de la terapie intensivă şi chirurgii. Au muncit ca să poată să-i salveze pe aceşti…copii până la urmă. Sigur, am mai pierdut şi din bătălii, dar este o boală nenorocită care ne poate învinge oricând”.  a spus doctorul Andrei Carantino, chirurg la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Medicii au resimţit mai mult ca oricând slăbiciunile sistemului. De exemplu, Clinica de Arşi de la Floresca a costat 8 milioane de euro, dar a fost inutilă. Explicaţia lui Ioan Lascăr şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, Spitalul Floreasca: „Oamenii vin, se angajează, sunt dirijaţi spre stagiile de care v-am spus şi când constată cât de dificilă este munca şi cât de prost este plătită, ne părăsesc”.

Acum, medicii spun că nu vânează decoraţii şi nici laude publice. Ei vor însă ca Guvernul să investească în sănătate.

Andrei Carantino medic chirurg, Spitalul Bagdasar-Arseni: „E păcat să nu ai tehnica care se găseşte şi în alte părţi ale lumii şi să-ţi vină unul sau altul să-ţi spună: eu vreau să plec acolo pentru că sunt mai bine tratat acolo”.

Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, Spitalul Floreasca: „Avem nevoie de spitale noi. Marea, imensa majoritate a spitalelor de stat din România sunt dintre cele vechi care nu mai corespund la ora actuală, din punct de vedere al suprafeţelor, al circuitelor”.

Să vedem dacă noul ministru de interne îl va menințe pe „de neînlocuitul” Arafat și ce explicații va da acesta.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.