Traseista Liliana Mincă s-a înscris în UNPR. Fostă muncitoare înainte de 1989, acum Mincă e doctor în științe militare. Absolventă în 1988 a Liceului de Chimie Industrială nr. 5 din Capitală, Mincă a intrat direct în producţie ca muncitor calificat în nu se ştie ce, la Întreprinderea „Steaua Roşie“ din Bucureşti. Şi poate că tot de acolo ar fi ieşit la pensie dacă nu venea Revoluţia. Norocul ei! La scurt timp după răzmeriţa din decembrie ‘89 s-a angajat, prin transfer, la Ministerul Industriilor, ca dactilografă după care a și urmat un curs de stenografie şi secretariat. Apoi, ţâşti-bâşti, doamna a ajuns, relativ rapid, funcţionar în Ministerul Industriilor, unde a tot activat prin direcţiile financiară, administrativă şi aprovizionare. Perioadă frumoasă, în cursul căreia a lucrat, mai tot timpul, sub bagheta criminalului Victor Atanase Stănculescu. Ceva mai târziu, între 1993 şi 2000, Liliana a fost angajată şi la Balli Trading LTD, filiala unei firme internaţionale specializate în negoţul cu arme, loc călduţ unde a lucrat în umbra aceluiaşi V.A. Stănculescu.
În 2004, Liliana, pe atunci Ghervasuc, a schimbat macazul: a descoperit că este fascinată de doctrina politică a conservatorilor. Motiv pentru care a şi intrat în zona de influenţă a lui Dan Voiculescu, cel care i-a oferit diverse funcţii în partiduleţul său de buzunar. Partid care a şi promovat-o, în 2006, în funcţia preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al Companiei Naţionale Loteria Română S.A. Succes profesional remarcabil pe care, la un moment dat, l-a explicat chiar ea însăşi, cu guriţa ei: „Dacă nu intram în politică, nu aveam nicio şansă să fiu cunoscută, să îmi fie cunoscută activitatea profesională, să fiu eu cunoscută ca om“.
O țață autentică, Mincă a pierdut alegerile pentru deputați din partea PC+PSD în fața vedetei de televiziune Teo Trandafir, PDL, dar a intrat în Parlament pe listele PP-DD. Ulterior s-a înscris în PND iar acum a trecut la UNPR. A, să nu uităm, Mincă e și lector universitar. Asta ca să nu vă mai întrebați de ce universitățile românești nu sunt prezent în niciun fel de top care contează.