Home Politic Ludovic Orban o vrea pe Udrea în cătușe

Ludovic Orban o vrea pe Udrea în cătușe

DISTRIBUIŢI

Ludovic Orban se comportă ca un bărbat care, după ce este refuzat de o femeie, spune peste tot despre ea că este o curvă. Atitudinea sa în cazul Comisiei Udrea corespunde perfect profilului acestui gen de bărbați. Deoarece Elena Udrea a avut tupeul de a nu face sluj în fața comisiei conduse de marele Orban, politicianul liberal cu mentalitate stalinistă a decis că ministrul Turismului trebuie urmărit penal. Prin urmare, Ludovic Orban a cerut ieri membrilor comisiei inițierea procedurilor de începere a urmăririi penale a ministrului și trimiterea către Biroul Permanent. Potrivit declarațiilor sale, Udrea se face vinovată de încălcarea Constituției și a Legii răspunderii ministeriale. Concret, Orban spune că ministrul Turismului nu a trimis documentele cerute de comisie și nu s-a prezentat la audierile comisiei de anchetă. Să vedem ce spune însă legea și nu domnul Orban, a cărui dorință de răzbunare a fost devoalată în discuțiile complotiste cu alți membri ai comisiei.
Conform legii răspunderii ministeriale, Art.3 alin.(2), „Guvernul și celelalte organe ale administrației publice sunt obligate să prezinte Camerei Deputaților și Senatului, precum și comisiilor parlamentare informațiile și documentele cerute în temeiul art. 111 alin. (1) din Constituția României, republicată, în termen de maximum 20 de zile de la primirea solicitării“. Potrivit informațiilor aflate și pe site-ul Ministerului Turismului, solicitarea comisiei pentru trimiterea docu-mentelor a ajuns la minister pe 5 august, iar pånă pe 26 fuseseră depuse absolut toate. De asemenea, articolul 8 din lege, la care se tot referă public Ludovic Orban, spune clar că atrage răspundere penală „refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputaților, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, în termenul prevăzut la art. 3 alin. (2), informațiile și documentele cerute de acestea în cadrul activității de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituția României, republicată“. Din cåte știm, însă, comisia de anchetă a domnului Orban nu este una permanentă, așa cum sunt spre exemplu comisia juridică, comisia de politică externă etc.
Udrea este acuzată, de asemenea, că nu s-a prezentat în fața Comisiei. Complet fals. Toată lumea a văzut-o cum s-a dus de fiecare dată cånd a fost chemată, deoarece evenimentul a fost prezentat cu lux de amănunte pe toate canalele de știri. Elena Udrea nu a vorbit în fața membrilor comisiei despre ceea ce dorea Orban, dar nicio lege nu o obligă să facă acest lucru, cu atåt mai puțin legea răspunderii ministeriale, care la art. 23 al 1. precizează că „Regulile de procedură prevăzute în prezenta lege se completează cu cele cuprinse în regulamentele celor două Camere ale Parlamentului și în Codul de Procedură Penală, în măsura în care prezenta lege nu dispune altfel“.
Iar regulamentul stipulează la art Art. 76. Al (2) „Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în fața Comisiei de anchetă parlamentară“.
Ceea ce ministrul Udrea a și făcut.
Iar dacă nu a vorbit, a făcut acest lucru pentru că îi dă voie Codul de Procedură Penală  la „Întrebări și lămuriri prealabile Art. 70. – (1) învinuitul sau inculpatul, înainte de a fi ascultat, este întrebat cu privire la nume, prenume, poreclă, data și locul nașterii, numele și prenumele părinților, cetățenie, studii, situația militară, loc de muncă, ocupație, adresa la care locuiește efectiv, antecedente penale și alte date pentru stabilirea situației sale personale. (2) Învinuitului sau inculpatului i se aduc apoi la cunoștință fapta care formează obiectul cauzei, încadrarea juridică a acesteia, dreptul de a avea un apărător, precum și dreptul de a nu face nicio declarație, atrăgându-i-se totodată atenția că ceea ce declară poate fi folosit și împotriva sa. Dacă învinuitul sau inculpatul dă o declarație, i se pune în vedere să declare tot ce știe cu privire la faptă și la învinuirea ce i se aduce în legătură cu aceasta“. Chiar dacă nu vă place acest lucru, domnule Orban, în Romånia ne-am cåștigat la revoluție, pe långă libertatea de exprimare și dreptul de a tăcea atunci cånd vrem. Poate încerca tortura…

Funcționarii ministerului – la mijloc

În ton cu Orban, deputații PSD au cerut „demararea procedurilor pentru efectuarea de verificări, în vederea înaintării către Parchetul General a acordului pentru începerea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea care, în calitate de ministru al Turismului, a săvârșit mai multe infracțiuni prevăzute de legea răspunderii ministeriale și de Codul Penal“.
Reprezentantul UDMR în Biroul Permanent a atras atenția, în sprijinul acestei cereri a PSD, că există un autodenunț al Elenei Udrea în care ea recunoaște că a interzis angajaților să vină la audierile din comisia de anchetă. „În această decizie ne-am bazat pe un document scris și ștampilat de Elena Udrea“, a spus liberalul Mihai Voicu. Ce nu știe însă Mihai Voicu și ar trebui să o întrebe pe fosta sa iubită Alina Gorghiu, este faptul că angajații ministerului n-au nicio treabă cu legea răspunderii ministeriale și nicio lege din Romånia nu-i sancționează dacă nu se duc la comisia de anchetă a lui Orban. E dreptul lor.

Recuzare conform Codului de Procedură Penală

Membrii Comisiei de anchetă s-au arătat ofuscați de cererile de recuzare a unor membri, făcute de către Elena Udrea, declarånd sus și tare că legea răspunderii ministeriale nu-i permite acest lucru. Iar dacă legea răspunderii ministeriale nu prevede, se aplică, în acest caz, Codul de Procedură Penală, care prevede recuzarea. Potrivit Codului de Procedură Penală, art 51. – (1), „în cazul în care persoana incompatibilă nu a făcut declarație de abținere, poate fi recuzată atât în cursul urmăririi penale, cât și în cursul judecății, de oricare dintre părți, de îndată ce partea a aflat despre existența cazului de incompatibilitate“. Alineatul (2) prevede că „Recuzarea se formulează oral sau în scris, cu arătarea pentru fiecare persoană în parte a cazului de incompatibilitate invocat și a tuturor temeiurilor de fapt cunoscute la momentul recuzării“. Ceea ce Elena Udrea a și făcut.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.