Procesul intentat de Monica Macovei Autorității Electorale Permanente s-a finalizat cu o soluție prin care ambele părți au pierdut. Tribunalul București a decis sa îi confiște Monică Macovei suma de 10.000 euro pe care ea și-o donase din economiile ei, în perioada anterioara începerii campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2014.
Tribunalul a decis totodată că banii plătiți de susținătorii Monicăi Macovei prin Pay Pal și pe care AEP îi confiscase au fost legali și trebuie returnați candidatei.
Însă cea mai șocantă chestiune pe care a anunțat-o astăzi Monica Macovei printr-o declarație de presă a fost că și Judecătoria și Tribunalul au decis că au fost ilegale unele „materiale de campanie donate pe baza unor contracte semnate de mandatarul financiar, nu de mine, iar mandatarul financiar raspunde pentru asta, potrivit legii.”
Totodată, Monica Macovei a anunțat că „toate donațiile și cheltuielile din campanie s-au facut prin mandatar financiar, așa cum prevede legea. Mandatarul financiar a declarat la AEP și sumele primite înainte de începerea campaniei, deși legea spune ca se aplica numai în timpul campaniei electorale. De pilda, declararea legala a împrumutului de 10.000 de euro s-a facut pe 14 august 2014, deci înainte de începerea campaniei electorale, un alt motiv pentru care AEP nu trebuia sa ceara confiscarea acestor bani. Am fost mult mai transparenta decât prevede legea.”
Așadar Monica Macovei ne anunță că mandatarul său financiar răspunde, adică Viorel Bîtu. Acesta este expert contabil și auditor național, a condus mai multe multinaționale în România, a lucrat și în străinătate ba a lucrat chiar și la ANAF iar în noiembrie anul trecut a înființat alături de Bogdan Naumovici partidul „200 pentru București”
Rămâne să vedem ce fel de răspundere consideră Monica Macovei că i se va atrage lui Viorel Bîtu pentru gestionarea financiară a campaniei sale la prezidențiale.
Foto Viorel Bîtu: 200 pentru București