Dupa ce liderul pesedist Nicolae Vacaroiu declarase ca va vota pentru suspendarea ordonantei RAFO, emisa cu putin timp inaintea alegerilor, presedintele PSD, Adrian Nastase, a lasat, ieri, sa se inteleaga ca si el s-ar pronunta pentru eliminarea acestui act normativ. Mai mult, Nastase a marturist ca nu mai este sigur asupra utilitatii ordonantei, recunoscand indirect ca emiterea ei a reprezentat mai degraba un calcul electoral.
Presedintele PSD, Adrian Nastase, a precizat, ieri, ca nu stie cum va vota in privinta actului normativ prin care guvernul Tariceanu a suspendat ordonanta RAFO, promovata chiar de Cabinetul sau. El a lasat insa sa se inteleaga ca are indoieli cu privire la utilitatea ordonantei. Nastase a explicat ca motivul acestor temeri il reprezinta rezultatul votului pe care l-au dat locuitorii din Onesti la alegerile prezidentiale. -Eu am crezut la momentul campaniei electorale ca am facut bine. Nu mai sunt atat de sigur de acest lucru. In momentul in care am vazut ca in Onesti, unde banuiam ca impactul unei aparari a locurilor de munca de la RAFO ar fi trebuit sa produca un rezultat foarte favorabil pentru candidatul PSD la prezidentiale, rezultatul a fost aproape egal intre Traian Basescu si mine, mi-am pus intrebarea daca eu am inteles corect preocuparile legate de RAFO-, a declarat Nastase.
Pe de alta parte, liderul PSD a aratat ca nu intelege cum se poate suspenda o ordonanta care si-a produs deja efectele. -Ordonanta si-a produs efectele, deci eu nu am inteles ce sa suspenzi. Eventual se da o ordonanta in care se trece inapoi datoria de la AVAS la Ministerul de Finante. Eu nu am inteles prea bine cum se poate realiza suspendarea ordonantei-, a spus Nastase.
In acelasi timp, liderul PSD a tinut sa arate ca toate comentariile care au aparut dupa aprobarea actului normativ sunt -complet gratuite-, in conditiile in care nu s-a facut decat un transfer al unor datorii -din buzunarul drept al statului in buzunarul stang al statului-, respectiv de la Ministerul Finantelor la AVAS. -Problema este unde figureaza aceste datorii, daca sunt la Finante sau la AVAS si ce se face pe urma cu ele-, a mai spus Nastase.
Prezenta lui Iacobov la sediul PSD nu a fost un -lucru bun-
In aceeasi ordine de idei, presedintele PSD a marturisit ca prezenta luni a lui Corneliu Iacobov la sediul PSD in timpul desfasurarii sedintei Delegatiei Permanente nu a fost -un lucru bun-. -Un moment care trebuia sa insemne repornirea unei structuri executive a partidului a fost asociat in mass-media cu aceasta vizita, care practic a capatat prioritate fata de ceea ce era mesajul nostru principal-, a explicat Nastase.
Tineri in conducerea PSD
In alta ordine de idei, Adrian Nastase a declarat, ieri, dupa reuniunea primarilor PSD de municipii, ca este nevoie de o -revigorare a politicii- partidului. -Noua echipa va trebui sa imbine, pe de o parte, experienta unora dintre actualii oameni din conducere cu oameni tineri, din generatia de 40 de ani-, a precizat presedintele PSD. Mai mult, Nastase a mentionat ca primarii importanti ai PSD trebuie reprezentati in structurile de conducere ale partidului, inclusiv la nivel de vicepresedinti, invocand in acest sens numele lui Emil Calota de la Ploiesti, Tudor Pendiuc de la Pitesti si Gheorghe Nichita de la Iasi. La randul sau, liderul tinerilor social-democrati, Victor Ponta, a declarat tot ieri ca va candida pentru o functie executiva in partid, la fel ca si alti reprezentanti ai generatiei sale.