Plangerea deputatul PNL Dragos Ujeniuc impotriva fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a fost inchisa de procurorii Parchetului instantei supreme. Procurorii au decis neinceperea urmaririi penale impotriva lui Nastase, stabilind ca fapta nu este prevazuta de legea penala, a comunicat, ieri, Biroul de presa al Ministerului Public.
Deputatul PNL Dragos Ujeniuc a depus, pe 15 februarie,-un denunt-, prin care il acuza pe fostul presedinte al Camerei, Adrian Nastase, de -abuz in serviciu contra intereselor publice-, pentru modul in care a tratat cazul perchezitionarii caselor sale din Zambaccian si Cornu.
-Adrian Nastase a procedat cu titlu arbitrar, in afara oricarei litere a Regulamentului Camerei, tratand aceasta cerere (a ministrului justitiei – n.r.) in maniera in care i-a convenit mai mult-, a declarat Ujeniuc.
Acesta a criticat decizia luata de Biroul Permanent de a retrimite cererea la ministrul justitiei, pentru anumite corelari si a aratat ca, potrivit Regulamentului Camerei, Adrian Nastase avea obligatia de a aduce la cunostinta deputatilor, in sedinta publica, solicitarea ministrului justitiei, dupa care aceasta cerere trebuia trimisa spre dezbatere Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.
-Inventiv din fire, domnul Adrian Nastase, in loc sa faca acest lucru, si-a permis sa supuna cererea dezbaterii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor-, arata Ujeniuc, precizand ca il -suspecteaza- pe Nastase de -rea-credinta-, pentru intarzierea demersului ministrului justitiei. In acest sens, Ujeniuc a depus o plangere la Parchet impotriva lui Nastase. In replica, Adrian Nastase, declara ca este -penibil- ca Parchetul sa fie arbitrul aplicarii regulamentelor parlamentului.
Pe 9 februarie, ministrul justitiei, Monica Macovei, ii ceruse lui Adrian Nastase sa aprobe perchezitionarea a doua din locuintele lui – una situata in strada Zambaccian din Bucuresti, si alta in comuna prahoveana Cornu. In final, cererea a fost respinsa de Camera Deputatilor, cu 163 de voturi impotriva si 131 pentru.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane